DA LI JE SVET MODE ZA JEDNO DETE: Sudbina najlepše devojčice na svetu (FOTO)

dete

Foto: Printscreen/ instagram/ thylaneblondeau

Mladi francuski model, devojčica Tilan Blondo čiji su roditelji fudbaler Patrik Blondo i glumica Veronika Loubri, svoj je prvi “posao” dobila kada je imala samo četiri godine

Ona je 2011. proglašena “najlepšom devojčicom na svetu”. S prodornim plavim očima i fotogeničnim licem, bilo je jasno da će izrasti u lepu ženu. Ali, brojni su se aktivisti i borci za dečja šrava prava pitali koliko je svet mode mesto za malo dete.

Očekuju nas još TRI PAKLENO VRELA TALASA, evo i kada (INFO)

Kada je imala deset godina učestvovala je u modnom editorijalu Vouga, u odeći s velikim dekolteom i našminkana, po mnogima poprilično neprikladno. Njena majka je tada rekla kako se i sama šokirala videvši slike, ali samo zato jer su joj dali da nosi zlatnu ogrlicu koja vredi milione.

[adsenseyu4]

Osim toga, posao je izuzetno stresan te ni zbog toga nije prilagođen za decu, a čak se i od mladih modela očekuju da prvo brinu o svom fizičkom izgledu, a tek onda o zdravlju.

Neke zemlje su zabranile rad modela mlađih od 16 godina na modnim pisama, uz argument kako je svet mode”previše seksualiziran za decu”. Studije pokazuju kako devojčice koje rano ulaze u svet mode imaju i do 10 puta veće šanse da razviju neki od poremećaja u  ishrani, ali njena majka ne vidi ništa problematično u tome, verujući kako je svojoj kćerki usadila zdrave životne principe.

manekenka

Foto: Printscreen/ instagram/ thylaneblondeau

Takođe, smatra dobrim to što je već kao mala devojčica naučila šta je rad, radne navike i plata. Danas ona ima 16 godina te sama kaže kako obožava posao kojim se bavi i iskustvo koje je s njime stekla, putovanja na kojima je bila…

STIGAO JE KOMPLETAN MESEČNI HOROSKOP ZA JUL 2017. GODINE: Blizance očekuje nova ljubav, jarac pod stresom

Planira da se i dalje bavi modelingom, ali ne i da radi to celi život.

“Odbijamo oko 75 posto poslova koji mi se nude, a do danas ona vodi normalan život,” tvrdi njena majka.

manekenka

Foto: Printscreen/ instagram/ thylaneblondeau

Danas je ona i Instagram zvezda sa hiljadama pratilaca.

Pogledajte dokumenatac koji govori o kontroverzi dečjih modela:

 

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs/izvor:expres.hr)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]