CRTEŽE MLADOG LOZNIČANINA DELE SVETSKE ZVEZDE: Aleksandar Ilić (22) pročuo se širom sveta sa PORTRETIMA koje stvara (FOTO)

Foto: printscreen/privatna arhiva

Foto: printscreen/privatna arhiva

Aleksandar Ilić (22) iz Loznice ne prestaje da oduševljava svojim neverovatnim darom za crtanje portreta grafitnom olovkom, pa je tako nedavno dospeo i u brazilsku štampu.

O talentovanom Srbinu mediji pišu biranim rečima, a hiljade pratilaca na društvenim mrežama mu šalju pohvale za svaki novi rad. Poslednje čime je fascinirao javnost je portet Salvadora Dalija, za koji i sam Aleksandar kaže da mu je do sada nešto najbolje što je uradio.

– Već duže vreme sam planirao da ga nacrtam jer je veoma inspirativan. Veliki je umetnik, a zanimljiv je zbog svojih grimasa i čuvenih brkova. Morao sam da ga prenesem na crtež – priča Aleksandar.

Kada je našao odgovarajuću fotografiju, počeo je da crta velikog umetnika, a crtež je nastajao 70 sati.

 

[adsenseyu5]

– Svaki deo nastajanja crteža, na papiru A4 formata, postavljao sam na društvene mreže kako bi ljudi videli da nije u pitanju nikakva varka. Ovaj portret sam radio za svoju dušu i apsolutno sam mu se posvetio, ne žaleći ni truda ni vremena. Smatram da je to najbolji crtež koji sam do sada uradio – kaže on.

Merilin Monro

Foto: Privatna arhiva

Inače, ono što ovaj nadareni Jadranin nacrta na papiru mnogi porede sa najkvalitetnijim fotografijama, a njegove portrete do sada su s oduševljenjem komentarisale i šerovale na društvenim mrežama mnoge svetske zvezde poput Šakire, koja mu se zahvalila i podelila njegov crtež sa svojim likom na svim društvenim mrežama, ili Pink, Alise Milano, Inne.

Zbog talenta dospeo i u stranu štampu

Foto: Privatna arhiva

 

[adsenseyu1]

Od domaćih ličnosti, prva je pre par godina reagovala pevačica Emina Jahović, a potom Milica Todorović, Jelena Karleuša i mnogi drugi.

Ništa bez Noleta: Aleksandrov portret Đokovića postavljen je kao bilbord na Novom Beogradu

Foto: Privatna arhiva

Prošlog leta o portretu Novaka Đokovića govorilo se i na Rolan Garosu, a taj crtež postavljen je kao bilbord na zgradi na Novom Beogradu.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Slobodan Pajić,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]