Bacili su bezbroj crnih loptica u vodu! Da li možete da naslutite zašto su to uradili? (VIDEO)

crne

Printskrin: Youtube/LasVirgenesMWD

Loptice su koštale 34,5 miliona dolara, odnosno 0,36 dolara po loptici, a očekuje se da će se na ovaj način uštediti oko 250 miliona dolara

Gradske vlasti Los Anđelesa došle su na genijalnu ideju kako bi stabilizovali vodovodni sistem. Sve što im je bilo potrebno jesu plastične loptice. Čak 96 miliona njih ubačeno je u rezervoar za vodu u Los Anđelesu iz humanih razloga.

[adsenseyu5]

Reč je o novoj tehnologiji koja je veoma jeftina i efikasna. Gradska vlast želi da plastičnim lopticama zaštititi vodu od štetnog sunčevog zračenja, divljih životinja, kiše i prašine. Što je najvažnije, očekuje se da će se ovom metodom znatno smanjiti isparavanje, što je veliki problem u Kaliforniji u kojoj večito vlada nestašica vode.

Loptice su koštale 34,5 miliona dolara, odnosno 0,36 dolara po loptici, a očekuje se da će se na ovaj način uštediti oko 250 miliona dolara.

Ovim lopticama nije potrebno održavanje, osim povremene rotacije. Ovo je istorijski potez u Kaliforniji koji je povučen u cilju zaštite voda – rekao je gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garceti.

U rezervoaru se nalazi 3,3 milijarde galona vode, što je dovoljno da tri nedelje obezbedi potrebe Los Anđelesa.

Pogledajte kako su loptice ubačene u rezervoar:

 (Telegraf.rs/ Izvor: dailynews.com)
[adsenseyu1]