Ako svako jutro pojedete po jednu pomorandžu, rezultat će biti zapanjujuć (INFO)

voce
Jedan od najboljih načina da započnete dan jeste konzumiranje ove sočne voćke

Jedan od najboljih načina da započnete dan jest konzumiranje sočne pomorandže u sirovom ili u obliku ceđenog soka. Ukoliko volite voćne sokove, ovo je i odličan način da znate šta zapravo pijete.

DA LI STE ČULI ZA KURKUMU? Postala je broj 1 na listi svih zdravih biljaka na svetu! (RECEPTI) (UPUTSTVO)

Evo šta samo jedna pomorandža dnevno može da učini za vaše zdravlje:

1. Poboljšava imunološki sistem

Visok sadržaj vitamina C u pomorandžama stimuliše proizvodnju belih krvnih zrnaca u organizmu, čime se poboljšava imunitet.

[adsenseyu4]

2. Sprečava rak

Visok sadržaj vitamina C u pomorandžama deluje kao antioksidans, a druge vrste citrusa sadrže spoj koji se zoveD-limonen za koje je ustanovljeno da efikasno sprečava razvoj pojedinih vrsta raka, kao što su rak kože, dojke,pluća debelog creva.

Foto: ThinkstockFoto: Thinkstock

3. Snižava holesterol

Jedan od najvažnijih flavonoida koji pomorandže sadrže u izobilju je hesperidin. Istraživanja pokazuju da ovaj flavonoid snižava nivo lošeg holesterola u organizmu.

4. Smanjuje upale

Pomorandža ima i antiupalna svojstva. Upravo ta svojstva pomažu u olakšavanju bola u slučaju artritisa i ukočenosti mišića i zglobova.

[adsenseyu1]

5. Koži daje sjaj

Antioksidanti u pomorandži štite kožu od štetnog delovanja slobodnih radikala, za koje je poznato da ubrzavaju proces starenja kože.

6. Pomaže pravilan razvoj mozga

Pomorandže su dobar izvor folata i folne kiseline koji pomažu pravilan razvoj mozga. Dakle, ako ste u drugom stanju, bilo bi i više nego poželjno da svakodnevno jedete pomorandže.

(minimagazin.info)