ADA JE PREVAZIĐENA: Pogledajte kakav RAJ se nalazi na samo stotinjak kilometara od Beograda (FOTO)

voda-dnevne

Foto: Dnevno.rs

Ukoliko ste umorni od gradske vreve, a želite da priuštite sebi odmor makar za vikend, rešenje za to nalazi se na svega stotinak kilometara od Beograda.

U pitanju su jezera kraj Bele Crkve. Ima ih čak sedam, a odlikuje ih bistra, plava voda koja privlači ljude iz Srbije, ali i zemalja u okruženju.

Najpopularnije je Glavno jezero, koje se od ostalih šest razlikuje svojom betoniranom plažom, dok na ostalim kupalištima možete uživati u netaknutoj prirodi.

[adsenseyu4]

Možda na prvi pogled deluju zapušteno, ali bistroj jezerskoj vodi neće trebati dugo da sa vas spere sve eventualne negativne prve utiske.

Tokom letnjih dana, ovde teško da se može pronaći mesto da smestite peškir, a o slobodnoj ležaljci da i ne govorimo, pa je zato preporučljivo doći što ranije, kako biste sebi obezbedili što bolje mesto.

Foto: Dnevno.rs

Na plažama se, kao i na svakom turističkom odredištu, čuje graja dece, dovikivanje mama i uzvici tinejdžera, kako na srpskom, tako i na mađarskom jeziku.

Da je ovo odredište popularno među Mađarima, svedoči i činjenica da svaki ugostitelj, uključujući tu i radnike na toaletima, imaju mali “priručnik” sa osnovnim frazama za sporazumevanje sa Mađarima.

[adsenseyu1]

– Ne mrzi nas da par puta u toku leta skoknemo do Bele Crkve, iako smo iz Beograda. Zaista je pravo mesto za opuštanje zbog prirode kojom smo okruženi – rekla nam je porodica iz Beograda.

Članovi susedne porodice iz Mađarske, nažalost, nisu mogli da nam rečima prenesu svoje utiske, budući da se slabo služe engleskim jezikom, ali sudeći po gestikulaciji i širokim osmesima, ne sumnjamo da su ovde česti gosti.

Foto: Dnevno.rs

Cene su ovde prilično pristupačne, jer za razliku od kolega sa Ade, prodavci i kafedžije nisu menjali cene u odnosu na prethodne godine. Ležaljke se ne naplaćuju, pa tako možete i da uštedite ukoliko od kuće ponesete ručak i osveženje.

Sve u svemu, ako ste željni kratkog porodičnog odmora, a niste raspoloženi za dugačka putovanja, Bela Crkva može biti idealno rešenje za vas!

[adsenseyu5]

(Dnevno.rs)

[adsenseyu2]