6 nijansi ljubavi u vašem domu: Iskoristite moć ogledala za petu!

srce

Foto: Pixabay.com

6 nijansi ljubavi jesu nijanse ljubavi prema: roditeljima, partnerima, deci, prijateljima, sebi i ljubimcima.

Prema rečima oca Tadeja: “Bez ljubavi nema života”. Jednostavno, život bez ljubavi je kao bašta bez cveća, ili, jos gore, vrt gde su sve biljke uvenule. Srce nam je ljubav, a vene su radost i osmeh.

Svaka nekretnina ima srce doma. Ako ljubavi nemamo – i ljudsko i Feng Shui srce nekretnine je bez života, a ono je centralni deo organizma i svih životnih aspekata. Čovek dok je živ ima potrebu da voli i da bude voljen.

Tajna je naučiti dati ljubav i nakon toga biti spreman i otvoren za prijem one ljubavi koja ti sledi.

1. LJUBAV PREMA RODITELJIMA

Ljubav prema roditeljima utemeljena je u našem DNK. Roditelji nas čuvaju i neguju od rođenja pa do njihove smrti. I zato im trebamo biti zahvalni. Najvažnija vrednost u kineskoj kulturi predstavlja ljubav prema roditeljima.

[adsenseyu1]

Trpezarija treba biti mesto zajedništva 1 porodice, bez obzira na to da li žive svi članovi zajedno u jednoj nekretnini. Kada roditelji dođu u goste, poželjno je da svi članovi sednu zajedno za sto i posluže se istim posluženjem. Tada se usklađuje ista vrsta energije. Komunikacija je uvek bila najlepši oblik razmene energije i emocija s roditeljima. Time se svi problemi, neslaganje, te i mogući bes ublažavaju.

Ako su roditelji pokojni, njihove slike nikada ne treba držati u prostoru vidljive, već zatvorene u kutiji ili fioci.
 
2. LJUBAV PREMA PARTNERU

Ljubav izvlači ono najbolje iz ljudi. Nijedan magičnije ne postoji od ljubavi muškarca i žene. Ta ljubav treba biti jedna duša koja živi u dva tela. Ljubav je: strpljenje, darežljivost, poniznost, razumevanje, nesebičnost, odricanje, iskrenost i vernost.

Spavaća soba je mesto intimnog života. Svako jutro i početak dana počnite sa svojim partnerom. Ako ne živite zajedno – pošaljite mu poruku. Ako se zajedno budite – obavezno popijte po čaj ili kafu, pa tek onda krenite ka svojim obavezama.

3. LJUBAV PREMA DECI

Ništa ljepše dete ne može osetiti do stalno strujanje roditeljske ljubavi prema njemu. To je detetov izvor fizičkog i psihičkog zdravlja. Svaki poljubac u krevetu pred “laku noc” donosi zaštitu, blagoslov i miran san. Kažu da kada se dete sme u snu – da ga to zasmijavaju anđeli. Možda … ali sigurno je da je to dete, koje je ispunjeno roditeljskom ljubavlju, ono dete koje je srećno i zadovoljno.

Dečja soba je detetov život i njegov svet. Uvek ga ispoštujete dolaskom kod njega, kucajte na vrata, dođite mu redovno u goste i u njegovoj sobi obavite najbitnije razgovore, igrajte se i pričajte o svemu. Osećajem poštovanja, prikazanom ovakvim postupcima i pruženom ljubavlju, će vaše dete shvatiti i prihvatiti najlepši osećaj ljubavi.

4. LJUBAV PREMA PRIJATELJIMA

Pravo prijateljstvo nema cenu. Mnogi bi se hteli s vama voziti u lijepom automobilu, ali ono što treba tražiti jest osoba koja će biti s vama u autobusu kada se taj isti auto pokvari. Prijatelji služe tome da uvek budu uz vas. Ako i nekada postupe neočekivano – ne zamjerite, verovatno nisu tako mislili.

Prijateljstvo se gradi i održava čitavog života. Biti pravi prijatelj je veliki zadatak svake osobe.

Uredite dnevni boravak, da biste pojačali polje ljubavi prijateljstva. Barem jednom nedeljno pozovite drage prijatelje na razgovor i druženje. Time vaš dom dobija dobru energiju.

5. LJUBAV PREMA SEBI

Ljubav prema sebi je temelj ljubavi koju pružamo ka svima drugima. Ne možemo voleti nekoga ukoliko ne volimo sebe. Nezadovoljstvo sobom je navika. Počnite voleti sebe, svoje telo, svoje mane i nedostatke. Pohvalite sami sebe. Ako naučite biti zadovoljni sobom sada, takvi kakvi jeste, onda ćete, kada vam dobro uđe u život, biti u mogućnosti da uživate u istom.

[adsenseyu1]

Kupatilo je naša intima, mesto gde čistimo svoj organizam, mesto gde smo sami sa sobom. Iskoristite moć ogledala i svaki dan počnite razgovorom sami sa sobom. Pohvalite se. Kažite kako ste lepi. Obećajte sebi da ćete danas cvetati kao najljepši cvet.

6. LJUBAV PREMA LJUBIMCIMA

Ljubimci nisu samo vaša imovina. Oni su deo vaše porodice. Njihova bezuslovna ljubav je nešto najljepše, jer oni uče svoje vlasnike da budu brižni i da ne budu sebični. Ništa ljepše ne postoji od sreće koju pokazuje vaš pas kada vas, posle nekog vremena, ugleda, ili maca koja skoči u krilo i prede.

Zbog toga se oni koriste u bolnicama, radi bržeg oporavka pacijenata. Naučno je dokazano da maženje kućnog ljubimca smanjuje krvni pritisak. Pas može nanjušiti i opaku bolest.

Oni su veliki izvor pozitivnog janga u našim domovima. Odlični su za velike domove s malo korisnika, jer svojim kretanjem ne dozvoljavaju da dođe do ustajale energije.

Sandra Drinčić

(fengshuitajne.com)