REAGOVALI IZ SIGURNE KUĆE! Miki Đuričić ide u ZATVOR?! Evo koliko godina robije mu preti! (INFO)

lezanje

Miki Đuričić / Printskrin: Instagram/mikidjuricickupinovo

Nije smeo to da uradi.

Koordinatorka sigurne kuće upozorava da nasilje koje nije kažnjeno podstiče i ohrabruje nasilnike da to rade jer su svesni da mogu da prođu bez posledica.Nakon što je Miki Đuričić krvnički ošamario Suzanu Perović, a zatim pljunuo u lice i izudarao Nadeždu Biljić štakom, posle čega je odmah diskvalifikovan iz rijalitija, oglasila se i Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće

Ona je najoštrije osudila nasilničko ponašanje sada već bivšeg učesnika “Zadruge” i apelovala na nadležne organe da preduzmu zakonske mere.

– Tužilaštvo treba i mora da reaguje, jer je reč o nasilju nad ženama, a to je krivično delo.Međutim, praksa je pokazala da se to iz nekog razloga u takvim slučajevima ne dešava ili ja nisam obaveštena o tome, a ukoliko dođe do toga valjda bi o tome trebalo da budemo i obavešteni. Takve stvari moraju da se kažnjavaju!

SVET SE SMEJE ALBANCIMA: Napravili bistu Medlin Olbrajt, a umesto nje – TITO! (FOTO)

U suprotnom se šalje poruka svim potencijalnim nasilnicima da ako je taj prošao nekažnjeno, proći će i svaki sledeći. Mora da se reaguje!

Pogotovo, ako se to dešava u tom nekom javnom prostoru, tim pre, jer ako se ne sankcioniše takvo ponašanje, gledanjem sadržaja u kome se propagira nasilje usvaja se model da je to društveno prihvatljivo – rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće i istakla:

Krivičnu prijavu tužilaštvu mogu uputiti urednici tog programa, kao i same te žene koje su pretrpele nasilje ili njihove porodice.Oni mogu da predaju krivičnu prijavu tužilaštvu, a na tužilaštvu je dalje da li će tu krivičnu prijavu prhvatiti i koje će dalje korake preduzeti – zaključila je Stanojevićeva.

Iz do sada sudske prakse za slična dela, Đuričić bi za nasilničko ponašanje mogao da bude osuđen do godinu dana zatvora, uslovnu kaznu zatvora, društveno korisan rad u nekom od javnih preduzeća ili novčanom kaznom.

     

(Dnevne.rs /Izvor: Espreso/I. M.)