VOZAČU “TOJOTE” OTKAZALE KOČNICE? Kako je došlo do teške tragedije na Divčibarama u kojoj je mali Aleksa (10) smrtno stradao

tragedija

Foto: Fejsbuk

Aleksa D. (10), učenik OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Subotice, poginuo je na Divčibarama kada je na njega, dok je sa drugarima prelazio put, autom naleteo Beograđanin V. V. (43).

Kako se sumnja, vozaču „tojote“ najverovatnije su otkazale kočnice jer je i video snimak sa sigurnosnih kamera u neposrednoj blizini mesta nesreće pokazao da se V. V. uopšte nije zaustavljao, niti pokušao da koči iako se pred njim nalazila kolona dece.

Valjevska policija je odmah posle nesreće uhapsila V. V. Alkotestiranje je pokazalo da nije bio pod uticajem alkohola, ali mu je krv uzeta na analizu nakon čega će biti predat osnovnom tužiocu u Valjevu sa krivičnom prijavom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Muškarac koji je pokosio decu na Divčibarama i usmrtio malog Aleksu, na zadnjem sedištu VOZIO SVOJE DETE?!

Uviđaj na licu mesta pokazao je da ne postoje tragovi kočenja. Naložen je i vanredni tehnički pregled njegovog automobila.

Učitelj mahao vozaču da stane, ali on nije reagovao

Učitelj koji je bio na kraju kolone mahao je vozaču da stane, ali vozač nije reagovao. Aleksa je stradao na licu mesta od teških posledica povrede glave.

Divčibare

Foto: Printscreen/RTS, Fejsbuk

Vozač je direktno udario u malog Aleksu i njegove drugarice dok su prelazili ulicu u koloni.

Mali Aleksa stradao je na začelju kolone, dok su dve devojčice povređene. Đaci su juče poslednjeg dana ekskurzije krenuli iz hotela u obilazak centra kada je došlo do strašne nesreće.

– Kolona učenika je prelazila ulicu, na čelu je bila učiteljica, koja je prvo izašla na kolovoz i signaliziranjem praktično zaustavila saobraćaj, dok se na začelju nalazio učitelj On je i uočio „tojotu“ koja se iz pravca Kaone kretala ka centru Divčibara. Vozač nije smanjio brzinu iako mu je mahao pokazujući mu da stane. Sve se dogodilo kao u magnovenju. Vrisak dece dok „tojota“ naleće na njih. Udarac je bio tako snažan da je dečak odbačen dvadesetak metara – pričaju očevici.

Povređene devojčice puštene kući

Pored Alekse, koji je život izgubio na licu mesta od posledica teških povreda glave i tela, „tojota“ je zakačila i dve desetogodišnje učenice V. T. i T. S. Devojčice su odmah prevezene u Urgentni u Valjevu i nakon saniranja preloma potkolenice i skočnog zgloba sa šinom su puštene kući.

NEVIĐENA BAHATOST NA STAROM SAJMIŠTU: Džip sa američkim tablicama PROBIO RAMPU I POBEGAO, u toku POLICIJSKA POTRAGA

Porodičnom kućom gde je mališan živeo odjekuju jecaji. Roditelji Vladimir i Marina čim su čuli strašnu vest krenuli su na put.

U OŠ „Miloš Crnjanski“ u Subotici, koju pohađaju deca na koje je naletelo vozilo, muk i suze. Ispred direktorove kancelarije zaposleni u suzama.

MANIJAK HARA KOŠUTNJAKOM?! Ako vidite drvo na putu ne izlazite iz kola već NASTAVITE DA VOZITE

U školi kažu da još nisu dobili zvanične informacije o tragičnom događaju koji je zadesio đake na petodnevnoj rekreativnoj nastavi, takozvanoj školi u prirodi.

– Ne možemo da dajemo nikakve informacije sve dok o svemu ne budemo zvanično obavešteni. Moramo biti uz roditelje dece i učiniti sve za decu i njih – rekao je kratko Miloš Vukadin, direktor OŠ „Miloš Crnjanski“.

(Dnevne.rs/Izvor: B. Vučković , P. Vujanac, Blic.rs)