VELIKA OPASNOST ZA NAŠU DECU: “Božija droga” stigla u Srbiju, izaziva HALUCINACIJE i jezivu smrt

narkoman

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapsili su R. A. (1988) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom hapšenja R.A. pronađeno je i oduzeto tri litre narkotika, za koje se osnovano sumnja da se radi o psihoaktivnoj kontrolisanoj supstanci DMT (dimetiltriptamin) tzv. „Božijoj drogi“, koja je po prvi put zaplenjena od strane nadležnih organa na teritotoriji Republike Srbije.

Navedena psihoaktivna supstanca upućena je u vidu pošiljke iz Kolumbije u Republiku Srbiju, gde je osumnjičeni R.A. preuzeo.

Na žalost, bolest je bila jača od njega: Dragan Jovanović se povlači iz glume! (INFO)

Akcija hapšenja i zaplene narkotika sprovedena je u sklopu saradnje sa partnerskim službama Savezne Republike Nemačke.

Zaplenjena 'Božija droga

Zaplenjena “Božija droga”FOTO: MUP SRBIJE

Osumnjičenom R.A. određeno je zadržavanje, nakon čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Konzumiranje ove droge izaziva psihičku zavisnost, povećani krvni pritisak, paranoju i strah. Ljudima se pod dejstvom ove droge priviđaju scene poput putovanja kroz vreme, napuštanje vlastitog tela, razgovor s bogom…

DMT droga se inače koristi kao psihodelična u mnogim kulturama, korišćenjem ove droge šamani su dobijali vizije.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)