TUGA DO NEBA! Bojanina drugarica je poslednja osoba sa kojom je nesrećna devojka pričala: Veče pre njene smrti smo se čule telefonom i sve je bilo u redu (INFO)

vojnik

FOTO: PRIVANTNA ARHIVA

“Ne mogu da verujem da nema više moje Bojane. Ona mi je bila kao sestra koju nikada nisam imala. Ceo život smo bile nerazdvojne”.

Ovako započinje svoju priču Kristina Palikuća, najbolja drugarica Bojane Milanović, pripadnice Vojske Srbije koja je u četvrtom mesecu trudnoće u ponedeljak počinila samoubistvo, pucajući iz lovačkog karabina svog verenika.

U suzama i u šoku zbog gubitka svoje prijateljice, sa kojom je delila dobro i zlo od malih nogu, Kristina je skupila snage i ispričala za „Blic“ kakav je bio život pokojne Bojane, ali i kroz šta je prolazila poslednjih meseci.

Poslednja osoba sa kojom se Bojana pre samoubistva čula bila je upravo naša sagovornica, koja ističe da ništa nije ukazivalo na to da će to biti poslednji put da razgovara sa njom.

– Bojanu poznajem bolje nego iko. Nas dve smo se veče pre njene smrti čule telefonom i sve je bilo u redu. Nisam primetila ništa sumnjivo u njenim porukama. Spremala se za venčanje u subotu – u suzama priča naša sagovornica.

ĐOKOVIĆ JE BOLESTAN! Alarmantno upozorenje svetskog nutricioniste: Novak je oboleo od poremećaja koji preti da mu uništi život!

Teškim glasom Kristina objašnjava da je Bojana nekoliko dana ranije imala manje krvarenje, te i da je bila zabrinuta za nju.

Međutim, Bojana je tvrdila da je sve u redu i sa njom i sa bebom. Porodica, međutim, sumnja da se upravo u ovom problemu krije motiv za stravičan potez mlade Bojane.

– Tada sam je pitala kako je, na šta je ona meni odgovorila da su i ona i beba dobro, da nije ništa strašno. Kazala mi je da su joj prepisali lekove za održavanje trudnoće – kaže Kristina.

Prema njenim rečima Bojana je bila vesela i uvek raspoložena devojka koja je imala velike planove za svoj život. Radovala se udaji i rođenju deteta, a kako kaže Kristina, planirala je da kada se beba rodi napravi veliku svadbu i krštenje.

– U subotu je trebalo da bude malo venčanje, za najbliže članove porodice i prijatelje. Njen tata je trebalo juče iz Nemačke da krene na venčanje. Međutim, došao je zbog tragedije.

Ona je bila toliko jaka ličnost da nikome ko ju je poznavao nije jasno šta se desilo. Sve nam to izgleda potpuno neverovatno – u suzama priča Kristina. Kako kaže, Bojana joj se nikada nije žalila. Nije imala velikih problema.

LUDO JE VOLI VEĆ 16 GODINA: Ovo je supruga Vanje Grbića, koja je svojevremeno šokirala Srbiju svojom odlukom (FOTO)

– To je osoba koju znam od četvrte godine života. Išle smo zajedno u vrtić, osnovnu, srednju školu. Imala je muke kao i svi mi i sitne svađice sa momkom. Ali ništa od toga nije moglo da prouzrokuje njeno samoubistvo – priča Kristina.

Kako kaže ova devojka, Bojana je bila usamljena nakon što se preselila kod momka, jer on je često bio odsutan.

– Sa momkom nije imala nikakvih problema. Štaviše, bila je srećna. Međutim, bila je usamljena od kako je zatrudnela jer on nije bio tu, pa je ona sama provodila dane. Tada se malo i otuđila od nas, slabije je dolazila u Sremsku Mitrovicu – naglašava Kristina.

Podsećanja radi, stravična tragedija dogodila se svega pet dana pred Bojanino venčanje. Nesrećna devojka iz za sada nepoznatih razloga pucala je u sebe iz lovačkog karabina, koji je u vlasništvu njenog verenika, koji je kao i ona pripadnik Vojske Srbije. Kada se Bojana ubila on je bio na dežurstvu i radio je noćnu smenu, a kada se vratio zatekao je njeno beživotno telo. Kako je ispričao za „Blic“, od kada je ugledao neobjašnjiv prizor jedva da može da se pomeri.

– Ja sam otišao na posao. Sve je bilo u redu kada sam krenuo. Da nešto nije bilo kako treba, ja bih primetio – ispričao je nakon Bojanine smrti njen verenik.

Obdukcija: Samoubistvo

Sahrana nesrećne devojke održana je juče na groblju u Sremskoj Mitrovici nakon što je završena obdukcija. Obdukcijom je utvrđeno da je Bojana pucala u sebe i tako se ubila. Bojanina sestra od strica, Zorana, kaže da je cela porodica u šoku.

– Svi smo u šoku i ne možemo da verujemo šta se desilo, da moje Boke više nema! I čule smo se prošle srede, dogovarale da se vidimo kada se vratim iz Švedske, ali nažalost to se neće desiti.

Bojana je bila uvek nasmejana, vesela, volela je da se šali, bila spremna da pomogne, nismo se često viđale, jer sam ja stalno bila negde u inostranstvu, ali smo se često čule i kad bi nam se ukazala prilika i videle.

Pričala mi je stalno da želi da završi vojni rok i da se zaposli u vojsci to je baš volela, ta joj se želja i ostvarila i uživala je u tom poslu! Ali nažalost nije dugo trajalo – kaže za „Blic“ Zorana.

Majka Snežana: Ne verujem da se ubila

Majka Bojane Milanović izjavila je da sumnja da je njena ćerka izvršila samoubistvo jer je uvek bila nasmejana i srećna i nije imala razloga da digne ruku na sebe.

– Odakle joj dve smrtnonosne ustrelne rane, na grudima i glavi? – pita se majka.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: Blic, B.Bogosav)