TEŠKA NESREĆA U CRNOJ GORI: Nišlija (75) poginuo dok je vraćao unuka i njegovog druga s mora! DEČACI ISPALI IZ AUTA, JEDAN OD NJIH KRITIČNO (FOTO)

tivat

FOTO: VIJESTI.ME/ PRIVATNA ARHIVA

Nišlija Vojin Pejković (75) poginuo je jutros oko 8 sati u saobraćajnoj nesreći kod Kolašina u Crnoj Gori dok je dovozio unuka J.S.(14) i njegovog druga A.R.(14) sa letovanja u Tivtu.

Nesreća se dogodila na putu Podgorica-Kolašin kod Crkvina, a o kakvoj je saobraćajnoj nesreći reč govori činjenica da su dečaci ispali iz auta prilikom sudara s kamionom.

Dečak A.R. ima teške povrede i on je operisan u Kliničkom centru u Podgorici, ali je i dalje životno ugrožen. Vojinov unuk J.S. je lakše povređen, ali je i on hospitalizovan.

tivat

FOTO: VIJESTI.ME/ PRIVATNA ARHIVA

Njegovi roditelji su se još jutros zaputili u Podgoricu u čim im je javljeno za saobraćajnu nesreću.

Do nereće je došlo kada su se se sudarili kamion podgoričkih oznaka kojim je upravljao Mladen Ajković i „fiat punto“ niških registarskih oznaka za čijim volanom je bio Pejković.Pejković je nekada u Nišu bio na mestu Zavoda za urbanizam.

Njegov mlađi brat Zvonimir Pejković kaže da je porodica uspela da se na kratko čuje sa dečakom J.S. čiji je deda na mestu ostao mrtav nakon nesreće.

“Bratanica, Vojinova ćerka i njegov zet krenuli su za Podgoricu. Dete je reklo je da se ničeg ne seća, da samo zna da nisu bili u autu kada je policija došla, već su ležali na travi nekoliko metara dalje od auta.

Rekli su nam da su se direktno sudarili sa teretnim vozilom. Brat je često vozio na relaciji Tivat-Niš, tamo je provodio letnje dane, nikad nije imao udes, nikad prekršajne kazne.

pejakovic

VOJIN PEJKOVIĆFOTO: KURIR

Otkako je u penziji, više vremena je provodio na moru. Krenuo je da vrati dečake kući”, ispričao je Zvonimir.

Ajković, koji je bio za volanom kamiona je nakon saobraćajne nesrće priveden i on će biti saslušan pred nadležnim tužiocem.

Uzroci nesreće se ispituju.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs/M. S./Foto: Kurir/Foto: Vijesti, privatna arhiva)