SVEDOCI UBISTVA SRBINA U JOHANEZBURGU “Izašao je iz auta s puškom, prišao i izrešetao ga KROZ PROZOR” (FOTO)

ubistvo

FOTO: FACEBOOK, SUBUBAN CONTROL CENTRE / PRIVATNA ARHIVA

Napadač je izašao iz automobila i ispalio metke u žrtvu kroz bočni prozor vozača i kroz vetrobran – ispričao je svedok ubistva Srbina Darka Kulića u Rondburgu u Johanezburgu koje se dogodilo prekjuče u 14 sati na ulici.

Kulić, inače kriminalac iz 90-ih godina, ubijen je u svom automobilu marke BMW, kada su njega, njegovu suprugu i prijatelja, napadači presreli belim “mercedesom” i na njih otvorili vatru.

Na Kulića je ispaljeno više od 30 metaka. On je preminuo na licu mesta, dok su njegova supruga i saputnik teško povređeni.

Slike sa lica mesta bile su jezive, automobil je bio izbušen mecima, a na prozoru vozača bilo je najmanje četiri rupe od metka. S obzirom da se napad dogodio usred dana, bilo je mnogo očevidaca.

Južnoafrički mediji prenose da je svedok takođe bio jedan beskućnik. Lokalni mediji preneli su da je beskućnih kao očevidac svedočio da su napadači zapalili njihovo vozilo samo nekoliko minuta nakon što su ubili 46-godišnjeg Srbina.

Oni su iskoristili vreme ručka i saobraćajnu gužvu u utorak oko 14 sati u Randburgu, da bi zatim pobegli u belom “bmw-u” i zapalili ga nekoliko kilometara dalje.

Tri anonimna izvora potvrdila su za lokalne medije da je u kiši metaka ubijen Kulić, koji je tokom ratnog peripoda Jugoslavije, tokom 90-ih godina borio u paravojnoj grupi, Srpskoj gardi, pre nego što je navodno postao umešan u međunarodno trgovanje drogom.

Podsetimo, likvidacija se dogodila kada su trojica napadača u “mercedes benzu” preprečili put svojoj žrtvi koji je bio u svom bmw x5 da bi ga zaustavili.

Veruje se da je direktna meta bio Kulić na koga je napadač, koji je izašao iz kola, osuo preko 30 metaka iz automatskog oružja.

Nakon napada na lice mesta došle su jake policijske snage, kao i helikopter koji je nadgledao okolinu mesta zločina. Kulićeva žena, kao i drugi saputnik, povređeni su i prevezeni u bolnicu.

MORBIDAN NAČIN ZA IZBEGAVANJE ALIMENTACIJE! KEBA: Iskopajte Rođu, on je otac!

Samo nekoliko sati kasnije, nekoliko kilometara dalje privatnoj kompaniji za obezbeđenje prijavljeno je da jedan automobil gori na otvorenom.

Ova kompanija je tu informaciju podelila na svom Fejsbuk profilu, a policija je po izlasku na lice mesta utvrdila da je to automobil kojim su ubice presrele Kulića.

Na lice mesta izašla je interventna jedinica, protivteroristička jedinica kao i detektivi koji rade na ovom slučaju. Istraga je pokazala, prenose lokalni mediji, da je reč o automobilu ubica, a na zadnjem sedištu automobila pronađeni su ugljenisani ostaci puške za koju se veruje da je njom počinjeno ubistvo.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)