STRAVIČNA SMRT ISPRED SPLAVA: Mladić koji nikada nije probao drogu umro u najgorim mukama od velike doze ekstazija

tragedija

Foto: printscreen/Fejsbuk

Izlazak u grad i jedan noćni provod za Jovana Paunovića (17), srednjoškolca i sportistu iz Beograda bio je koban. Samo veče pošto je proslavio punoletstvo, pre pravog rođendana koji nije ni dočekao, sa školskim drugom otišao je tog 17. juna na popularan splav, na kom se tradicionalno organizuju žurke i gde je lako doći do jeftine droge.

Epilog je potresan – mladića je u zoru, u pratnji policije, na VMA prevezla Hitna pomoć, gde je, zbog ogromne količine ekstazija (MDMA) u krvi, kasnije tog dana – preminuo. Tolike da je ličilo na trovanje ekstazijem, samoubistvo, ili kako porodica sumnja – ubistvo. Nesrećni mladić sahranjen je juče na Novom groblju.

Majka Ana nije ni slutila da je njen jedinac, inače odličan đak i vrhunski odbojkaš, ikada i probao drogu. A doktori su joj tog jutra koje nikada neće zaboraviti, rekli da je u njegovoj krvi bila količina ekstazija pet puta veća od smrtonosne!

SKONČAO ZBOG TUGE ZA MAJKOM!? Otac mislio da je u manastiru, a onda su pronašli telo nesrećnog mladića kada je ispražnjeno jezero u Smederevskoj Palanci

Bez oca je Jovan ostao pre četiri godine, pa je veliki oslonac ovoj porodici bio teča Nebojša Gujaničić.

– Bili smo vrlo bliski i Jovan mi nikada nije ni pomenuo drogu ni prokleti ekstazi – kaže Nebojša.

“Tresao se i izgledao kao da ima epileptični napad”

Kako Nebojša priča, Jovan je u provod krenuo sa 15.000 dinara, koje je dobio prethodne večeri na rođendanu, a u preuzetoj garderobi u bolnici nije bilo ni dinara, pa veruju da su mu dileri nudili raznovrsnu drogu dok mu nisu izvukli sav novac.

Policiji je, kako kaže, ostavio podatke o devojci od koje su mladići kupili drogu kobne noći.

– Saznao sam da su Jovan i školski drugar te noći kupili po dva ekstazija za po 1.000 dinara, ali šta se desilo kasnije niko nije mogao da mi potvrdi – nastavlja naš sagovornik potresnu ispovest. – Po “kockicama” koje sam sklopio, oko 2.15 Jovanu je pozlilo i momci iz obezbeđenja splava su ga izveli napolje, prekoputa lokala. Drug je “nestao” i od tri časa posle ponoći, Jovan je ostao sam na pločniku u najgorim mukama.

Kako kaže, saznao je i da su mu prolaznici ukazivali pomoć, da se tresao i izgledao kao da ima epileptični napad, ali ne može da poveruje da satima niko nije pozvao Hitnu pomoć, ili da je njima trebalo toliko vremena da dođu.

PUCNJAVA U BEOGRADSKOM NASELJU ŽARKOVO: Muškarac ubijen sa 7 hitaca iz vozila u pokretu (INFO)

– Lekari dolaze i to pešice, u zoru, nešto posle šest ujutru Jovan je bio na VMA – prepričava Nebojša događaje kobne noći. – Kada smo njegova majka Ana i ja stigli, ležao je na odeljenju intenzivne nege, u vidno lošem stanju, a dežurne doktorke su nam potvrdile najgore sumnje, da su nade da preživi – minimalne. I te večeri, u 21.15, pošto su mu svi organi otkazali, preminuo je. Nadam se da će zbog bezbednosti druge dece policija sprečiti da se ovakva tragedija ponovi.

Po rečima Tatjane Sekulić iz Višeg javnog tužilaštva, u toku je predistražni postupak o ovom slučaju, a dežurni tužilac naložio je obdukciju i toksikologiju. Nalazi, međutim, još nisu stigli, pa nema potvrde kolika je bila količina narkotika u krvi preminulog mladića i da li će biti pokrenuta istraga.

Đokić: Tablete na žurkama za 400 dinara

Stevan Đokić, bivši policajac i osnivač Centra za bezbednost, istrage i odbranu kaže da je drogu danas veoma lako nabaviti.

– U svakom kraju zna se ko je diler i on je lako dostupan. Tablete ekstazija se uglavnom prodaju na žurkama i one mogu da se nađu već od 400 ili 500 dinara. Marihuana može da se kupi na ulici i to čak i kao već smotani džoint ili da je kupac sam uvija. Često se cena kreće od par stotina dinara, pa naviše, u zavisnosti od kvaliteta. U preprodaji droge neretko učestvuju i maloletnici i po pravilu, oni dovode i nove kupce – objašnjava Đokić.

SASLUŠANA ĆERKA JELENE MARJANOVIĆ: Jedna njena rečenica bila je ključna

Gde je Hitna pomoć

Prava je misterija zašto je Jovanu pomoć ukazana tek ujutru, puna tri sata pošto je izveden sa splava jer mu je pozlilo – kaže Nebojša.

– Saznao sam da su policija i Hitna te noći zbog Jovana primili između pet i šest poziva, verovatno od raznih prolaznika koji su videli mladića u vrlo lošem stanju. Policija ga je oko 5.30, zbog stampeda dece koja izlaze sa splava, jedva locirala. Ležao je na travi, zgrčen, imao agresivne trzaje, a bio je svestan sve vreme do bolnice – kaže on.

OBRAČUN U TURSKOJ Poznata pevačica balkanskih korena UBIJENA u noćnom klubu (VIDEO) (FOTO)

Iz Hitne pomoći nam je juče potvrđeno da je jedini registrovan poziv primljen od policije u 5.24, a da je ekipa na terenu bila 13 minuta kasnije.

(Dnevne.rs/Izvor: Večernje novosti)