STRADAO JE U AVIONU KOJI JE NAJVIŠE VOLEO: Potresne reči Goranovih prijatelja

tragedija

Foto: privatna arhiva

BEOGRAD – “Goran je stradao na mestu koje je najviše voleo, u avionu. Avioni su bili njegov život, njegova strast”. 

Ovim rečima su opisali drugovi iskusnog pilota Gorana Petrovića (48) iz beogradskog naselja Železnik koji je poginuo preksinoć kada se u Zemun Polju, blizu aerodroma “13. maj”, srušio ultralaki avion “zenair CH-601”. Sa njim je stradala i 42-godišnja Olivera Marić iz ripanjskog naselja Brđani, samohrana majka dve devojčice, putnica u avionu.

Letelica je u vlasništvu iskusnog pilota Boška Todorovića, koji je preksinoć video Petrovića kada je došao na aerodrom “13. maj”. Sa njim je bila i Olivera Marić, koja nije bila na obuci jer Petrović nije bio instruktor letenja, već je došla da se provoza. To joj je bio treći, četvrti put da je došla na aerodrom da leti sa Petrovićem.

BEOGRAĐANIN BRUTALNO PREBIO TRINAESTOGODIŠNJU ĆERKU: Zatekao je sa cigaretom, pa je tukao do krvi, a onda je uzeo makaze!

“Sve je bilo uobičajeno. Goran je izvukao avion iz hangara i po propisima detaljno ga pregledao, proverio gorivo. Poleteli su u 18.45 sati, a 31 minut kasnije letelica se srušila. Šta je krenulo po zlu, zaista ne znam”, rekao je Boško Todorović, vlasnik letelice.

Avion se srušio blizu aerodroma sa koga je i poleteo, a ekipa Hitne pomoći koja je odmah izašla na lice mesta samo je mogla da konstatuje smrt pilota i putnice, čija tela su zatekli u sedištu, odnosno na podu u ležećem položaju.

HOROR U POŽAREVCU: Izašao iz zatvora posle 10 godina, pa obljubio i pretukao MALOLETNU ĆERKU

Obavljen je uviđaj, kome je prisustvovao i inspektor Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda u civilnom vazduhoplovstvu. Upravo stručnjaci iz ovog centra treba narednih dana da utvrde da li je avion pao zbog ljudske greške – pilota ili putnice ili ga je oborio tehnički kvar. Urađena je i obdukcija stradalih, a naložena je i toksikološka analiza krvi pilota Petrovića.

“Goran nije imao negativnih strana. Mnogo je voleo letenje, ljude. Skoro svaki drugi dan je bio na aerodromu. Pilotima koji su dovozili automobile u njegov servis davao je popust, i to veliki”, opisao je Todorović svog prijatelja.

Prema njegovim rečima, Petrović je imao običaj da prijatelje, komšije – one koji vole letenje, dovede na aerodrom i provoza nekoliko krugova.

SKANDALOZAN SNIMAK IZ KLINIČKOG CENTRA U NIŠU: PIJANA medicinska sestra TETURA SE hodnikom i GUBI EPRUVETE?! (VIDEO)

Iza pilota Gorana Petrovića ostali su supruga, 23-godišnji sin i pet godina mlađa ćerka. Niko od njih juče nije bio u njihovom domu u naselju Železnik, gde Goran poseduje i auto-servis. Prijatelji iskusnog pilota, koje smo zatekli u servisu, kratko su rekli da porodica ne želi da priča o nesreći koja ih je zadesila.

“Bio je iskusan pilot. Živeo je za letenje. A van toga imao je običan život kao i svi mi”, rekli su uglas Goranovi prijatelji.

STARI DOBRI NOLE: Đoković otkrio kada i kako planira da se vrati na prvo mesto ATP liste

Komšije su bile u šoku posle saznanja da je Goran stradao prilikom pada aviona.

“Znamo ga kao dobrog čoveka, nije imao nesuglasica ni sa kim. A uz to je bio mnogo vredan. Koliko je bio radan svedoči to koliko je ljudi, u stvari automobila prolazilo kroz njegov servis”, kazale su komšije.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Blic.rs)