SKANDAL TRESE SRBIJU: Kum MINISTRA U VLADI SRBIJE ukrao 2 kilograma heroina iz policijske stanice?!

pubovi

Foto ilustracija: Telegraf

I. M. (34), koji radi u voznom parku PU Bor, iz sefa izneo zaplenjenu drogu i prodao je dilerima. On je kum sa bivšim šefom policije u Boru, koji se oženio sestrom ministra Branka Ružića

Inspektori Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su I. M. (34), zaposlenog u policiji u Boru, koji se sumnjiči da je iz sefa policijske stanice u Boru ukrao dva kilograma heroina.

Policija je uhapsila i D. S. (25) iz Bora i S. S. (32) iz Novog Sada, kojima je osumnjičeni policajac prodao ukradenu drogu.

Postoje osnovi sumnje da je M. I. iz metalne kase koja se nalazila u službenim prostorijama ukrao oko dva kilograma oduzetog heroina. Drogu je prodao za 2.000 evra osumnjičenom D. S., koji je zatim posredstvom S. S. kilogram heroina prodao dvadesetogodišnjem muškarcu za 4.000 evra.

Inače, u akciji novosadske policije u decembru prošle godine deo pomenutog ukradenog heroina, oko 302 grama, pronađen je prilikom pretresa stana tada uhapšenog Ž. R. – saopštio je MUP.

HARADINAJEVA MILJENICA: Poslednji status batinašice ROSU pre nego što je krenula na Đurića (FOTO)

Niko nije primetio

Hapšenje I. M. izazvalo je šok njegovih kolega u borskoj policiji.

PUTUJETE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Amerika upozorila na opasnost od terorističkih napada na Kosovu pred Uskrs

– Nikada ne bismo rekli da je on sposoban za tako nešto. On nije radio kao policajac u uniformi, već je bio zadužen da održava vozni park. Kada bismo, recimo, dobili novo vozilo, on je bio taj koji ga je prvi isprobavao. Bio je zaštićen kao beli medved jer je u kumovskim odnosima sa doskorašnjim načelnikom borske policije Boškom Radičevićem.

A Boško Radičević je zet ministra Branka Ružića, čijom se sestrom oženio – kaže odlično obavešteni izvor Kurira i dodaje da je Radičević penzionisan krajem 2016. godine i da je u penziju otišao bez mrlje u karijeri.

Sef u kome se čuvaju svi zaplenjeni narkotici nalazi se u podrumu zgrade policije. Narkotici su u zasebnim kesama, sa natpisima o količini, datumu hapšenja i drugim bitnim podacima. Kako se naknadno utvrdilo, heroin iz sefa je ukraden pre više od šest meseci, ali niko u PU Bor to nije primetio. Zbog toga se sumnja da je još ljudi učestvovalo u ovome.

PUTUJETE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Amerika upozorila na opasnost od terorističkih napada na Kosovu pred Uskrs

– Velika je verovatnoća da je I. M. imao jednog ili više saučesnika pripadnika Policijske uprave Bor. Naša osnovna pitanja su: kako je došao do ključa sefa i kako je izneo heroin iz zgrade policije. On se, inače, na saslušanju u policiji branio ćutanjem – kaže naš izvor.

Zgrada pod kamerama

Iako je borska policijska zgrada pod kamerama, zasad se ne zna da li su sačuvani snimci od pre više meseci.

POVRATAK NA REZOLUCIJU 1244: Putin povodom pritisaka sa Zapada na Srbiju će preduzimati dalje mere i reagovati na vreme

Ministar Branko Ružić porukom je odgovorio na pitanja Kurira:

„Podržavam maksimalnu primenu zakona, sankcija i procesuiranje odgovornih.“

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Suzana Božinović)