PUCAO ŽENI U GLAVU NAOČIGLED NJIHOVO DVOJE DECE, PA IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Detalji tragedije u Jagodini

ubistvo

Foto montaža: Dnevne.rs/Telegraf.rs/Pixabay

Novak Mijović (52) iz Jagodine ubio je hicem iz pištolja suprugu Vesnu (46) u njihovom stanu u Ulici braće Dirak u Jagodini, a potom je izvršio samoubistvo pucajući sebi u slepoočnicu. Tragedija se dogodila u petak oko 22 sata, naočigled njihovo dvoje dece.

Po prvim informacijama, zločinu je prethodila svađa supružnika.

– U trenutku tragedije u stanu su, osim Vesne i Novaka, bila i njihova deca – ćerka od 17 godina i punoletni sin. Oni, pored njih, imaju još dvoje odrasle dece. Veruje se da su se supružnici najpre posvađali, a Novak je u jednom trenutku potegao pištolj. Ispalio je jedan hitac Vesni u glavu, a potom prislonio cev pištolja na slepoočnicu i ispalio još jedan metak. Oboje su preminuli na licu mesta – kaže izvor Kurira i dodaje da razlog svađe nije poznat.

On dodaje da su sin i ćerka, očevici ovog staršnog događaja, doživeli su stres i šok.

– Prvo su pozvali rođaka i rekli im da je tata ubio mamu. Čovek je odmah došao u njihov stan, a kada je zatekao mrtve supružnike, pozvao je policiju – kaže sagovornik.

Kako su ispričale komšije, Novak je bio poštar, dok je njegova supruga radila kao čistačica u pošti.

– Novak je radio kao upravnik pošte u jednom jagodinskom selu, a njegova supruga Vesna radila je kao čistačica u istoj pošti. Nisu se mnogo družili sa komšilukom, ali je Novak voleo da popije koju čašicu više. Moguće je i da je u petak popio, pa da je alkohol kumovao ubistvu samoubistvu, ali ne mogu ništa da tvrdim – priča komšinica iz zgrade u kojoj se desila porodična tragedija i dodaje da je Novak rodom iz Đakovice.

Susetka dodaje da se neposredno pre ubistva i samoubistva čula galama iz stana Mijovića, ali ne i pucnji.

– Čula sam svađu i zvuk kao da je neko zalupio vrata. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je Novak ubio Vesnu i da je počinio samoubistvo. Kasnije sam videla Hitnu pomoć i policiju i shvatila sam da se desilo nešto loše – ispričala je potresena žena.

TELA NA OBDUKCIJI, PRIJAVA ZA NASILJE U PORODICI DO SADA NIJE BILO

Policija je pokrenula istragu, a tela supružnika odvezena su na obdukciju.

– Niko iz familije Mijović do sada nije prijavljivao nasilje u porodici, niti je svađa prijavljena sinoć pre tragedije – kaže izvor i dodaje da je Novak pištolj kojim je počinio zločin imao u legalnom posedu.

ZLOČIN SE DESIO BLIZU MESTA NA KOME JE UBIJEN ADVOKAR NEMANJA STOJANOVIĆ, SUSEDI PREPLAŠENI

Ubistvo i samoubistvo, koji su juče potresli Jagodinu, dogodili su se u blizini mesta na kome je prošle godine ubijen advokat Nemanja Stojanović, zbog čega su komšije juče bile vidno uplašene. Odmah do ulaza u zgradu Mijovića nalazi se ulaz u kome je pokojni advokat imao kancelariju.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf, Kurir)