POSLEDNJE INFORMACIJE U VEZI SVIREPOG UBISTVA: Majka omamila muža, jedan sin nabavio pištolj, a drugi mu pucao u glavu (INFO)

ubice

Foto: privatna arhiva

Sonja Ljubenović (48) iz Kučeva sa sinovima Aleksandrom (24) i Lazarom (19) uhapšena je zbog sumnje da je pre tri godine ubila svog supruga Srećka, a zatim njegovo telo zakopala na imanju svog dede!

Da bi se otarasila tela, komšiju je slagala da joj treba pomoć da zakopa zaraženu svinju, pa nesrećni čovek nije ni znao da se u ceradi zapravo krilo telo ubijenog muškarca.

U istrazi ovog nesvakidašnjeg zločina, koji je rasvetljen nakon saznanja policije da su na jednom placu zakopane ljudske kosti, i to verovatno Srećkove, policija je našla i pištolj kojim je, kako se pretpostavlja, muškarac i ubijen.

ubica

Foto: Fejsbuk

– Ustanovljeno je da je Sonja pre tri godine supruga Srećka omamila tako što mu je u kafu sipala sredstvo za smirenje. Kada je Srećko zaspao, stariji sin Aleksandar ispalio mu je jedan hitac u glavu, i to iz pištolja koji je njegov mlađi brat Lazar, koji je tada bio još maloletan, pozajmio od druga Nikole J. – kaže sagovornik “Blica” upoznat s istragom.

Srećkovo beživotno telo umotali su u ceradu i dva-tri dana držali u kolima u dvorištu. Nakon toga, Sonja je zamolila poznanika Ivana M. da je odveze do dedinog placa. Krvavu ceradu objasnila je time da je u njoj svinja obolela od trihineloze, zbog čega moraju da je zakopaju.

Sonja je na saslušanju pokušala da sinove izvuče iz cele priče, jer je tvrdila da nemaju veze sa samim ubistvom. Međutim, pištolj iz koja je pucano u Srećka nađen je u domu Nikole J. Sadašnja saznanja ukazuju na to da je, navodno, stariji sin pucao u oca, a da je mlađi nabavio oružje i pomogao u uklanjanju dokaza.

Utvrđeno je da je taj pištolj kojim je ubijen Srećko bio u posedu dede Nikole J., posle čije smrti nije urađena ostavina, pa će protiv njega u redovnom postupku biti podneta krivična prijava.

Posle zločina Sonja je poznanicima pričala da je Srećko otišao u Crnu Goru. Kako su se poznanici interesovali gde je Srećko i zašto ne dolazi mesecima iz Crne Gore, “preselila” ga je u udaljenu Švedsku, a zatim je tvrdila da su izgubili kontakt sa njim.

– Srećko je bio krupan čovek i veoma jak, pa Sonja sama nije mogla da ga savlada. Šta se tačno desilo, sigurno će se utvrditi, ali smo svi u Kučevu u čudu da je tri godina živela kao da se ništa nije desilo – kaže poznanik familije Ljubenović.

Sonjin suprug je, napominje naš sagovornik, bio “nezgodan” čovek.

– Voleo je da se pobije, posvađa, nije prezao od toga da uđe u sukob. Nije mi, međutim, poznato da je Sonju tukao, ali ko zna zbog čega su se sukobili. Ni ona nije baš cvećka – dodaje naš sagovornik.

HOROSKOP za 29. april 2018. (ASTRO)

Sonja je rodom iz Kučeva, gde je kao tinejdžerka radila u jednoj trgovini. Pre više od četvrt veka otišla je u Italiju i tamo je upoznala dve godine mlađeg Srećka. Vratili su se u Srbiju, u njeno Kučevo, i ubrzo dobili dvojicu sinova.

– Srećko nikada nije radio. Trgovao je nešto sa kolima, Sonja je prodavala neku robu iz inostranstva i od toga su živeli – dodaje ovaj poznanik porodice Ljubenović.

U zavisnosti od toga da li je Aleksandar u momentu kada su uklonili Srećka imao 21 godinu, ili neki mesec manje, zavisiće i njegov status na sudu, tačnije, da li će možda kao mlađi punoletnik imati povlašćeni status.Njegov brat je u momentu ubistva oca bio maloletan i takav status trebalo bi da ima i u daljem postupku.

Cela porodica ima dosije

Interesantno je da su Ljubenovići porodica u kojoj su svi članovi poznati policiji – svi imaju dosije. Srećko je privođen zbog nasilja, a Sonja zbog klevete. Stariji sin je hapšen zbog nasilja, krađa i nelegalnog oružja, a mlađi zbog nasilja i razbojništva.

“Muž u Švedskoj”, a Sonja u provodu

Interesantno je da je Sonja proteklih godina, od kada joj je suprug “otputovao” u Crnu Goru a zatim u Švedsku, bila aktivna na društvenim mrežama. Često je postavljala svoje fotografije na kojima je u provodu sa prijateljicama, ali i iz biblioteke.

(Dnevne.rs / Ana Ž. Adžić, Blic)