OVAKO JE POMAHNITALI NASTAVNIK UPUCAO BRAČNI PAR “Uperio je pištolj u dete i zaurlao: ‘Sada ćete SVI DA PLATITE!'”

zločin

Foto ilustracija: Tanjug

– Okrenuo se i pištolj uperio u mog unuka koji je uplašeno stajao na kraju hodnika, a zatim uzviknuo “Sada ćete svi da platite!” – ispričala je za “Blic” baka dvanaestogodišnjeg dečaka kojem je sinoć u stanu na Novom Beogradu otac drugog deteta upucao roditelje.

Sve je počelo u subotu oko 21.30 sati u Ulici Goce Delčeva kod broja 2 na Novom Beograda kada je nakon svađe dvojice dečaka od 6 i 12 godina, otac mlađeg deteta Zoran Grujić, otišao da popriča sa roditeljima dvanaestogodišnjaka.

Stariji dečak je sa ocem S. J. (43) i majkom K. J. (40) boravio u stanu kod bake gde se Zoran te večeri i uputio. Želeo je, zbog sporne svađe, da razjasni situaciju sa drugom stranom, a onda se stvari otrgle kontroli.

– Mi smo čoveka pustili u kuću kao roditelja, ponudili mu da nešto popije, najnormalnije pričali o problemu koji se dogodio, ali o kojem zaista u medijima ne bih želela da govorim.

Otac dečaka je rekao da mora da prijavi šta se dogodilo i da odemo zajedno u policiju. Moj zet je otišao u drugu sobu da telefonira sa policijom i da pita kako teče procedura i gde da odu na saslušanje – prepričava baka.

Prema njenim rečima čovek je u jednom trenutku ustao, a ona i njena ćerka su shvatile da je krenuo prema vratima kako bi otišao po sina, jer žive samo dve zgrade odatle. Ustale su da ga isprate, a baka je tada ugledala pištolj u njegovim rukama.

– Krenula sam da mu otvorim vrata i vidim da čovek drži pištolj u ruci, prvo mi se učinilo mi se da je igračka. Okrenuo se i pištolj uperio u mog unuka koji je uplašeno stajao na kraju hodnika i uzviknuo „Sada ćete svi da platite“.

Onda se okrenuo i upucao moju ćerku koja je stajala pored.

Ukipila sam se kada sam čula pucanj koji nije bio toliko glasan, već se čulo kao da je pukla slabija petarda – govori baka koja je mislila da su u pitanju ćorci s obzirom da njena ćerka u trenutku kada je primila metak nije pustila ni glas.

Čuvši šta se desilo njen zet je provirio kroz vrata iz trpezarije gde je telefonirao sa policijom, a Zoran je zatim pucao u njega.

– Zet je uzviknuo „Trne mi noga“, a kada sam se okrenula videla sam da njemu i ćerki lipti krv iz nogu. Mislila sam da će upucati unuka, ali u tom trenutku tako frapirana nisam skočila na njega ne znam iz kog razloga, sve se odigralo veoma brzo.

Dok smo mi stajali u šoku on je izašao na vrata i pobegao. Ćerka je zadobila povredu noge a zetu je metak prošao kroz butnu kost i sada ne može da hoda – dodaje baka.

Dete u šoku, celu noć nije spavalo

Dečak, koji je bio svedok celog događaja pretrpeo je veliki sres, prema rečima bake nije uopšte spavao cele noći a smirio se tek pred jutro.

– Dete je celu noć plakalo i govorilo “Bolje da je mene pucao nego mamu i tatu, bolje da je meni pucao u glavu”. On je sad opterećen krivicom da je mogao da ostane bez roditelja zbog gluposti.

Deca su se igrala, ispao je problem, ali mi još uvek nismo čuli drugo dete da bismo znali da li je moj unuk govorio istinu. Deca su to, dešava se.. – ističe ona.

U zgradi u kojoj je boravila porodica kažu da su ih viđali kad god navrate, kao i da važe za finu porodicu.

– Veoma su kulturni i fini, mora da je dečak bio malo nemiran i da je napravio glupost, ali to n eznači da je ovaj trebao da dođe da puca u njih – kaže jedna komšinica.

Ispred zgrade dežuraju policajci, dok još nekoliko njih idu u pratnji sa bračnim parom do bolnice kada odlaze na previjanje.

Pucač nastavnik u srednjoj školi?!

Samo nekoliko zgrada od mesta gde je upucao porodicu stanuje Grujić, za kojeg komšije takođe imaju samo reči hvale.

– Porodičan i fin čovek, često ga srećem na hodniku, popričam sa njim. Ima dvoje male dece. Kada sam čuo šta se desilo zgranuo sam se. Nisam očekivao da bi mogao da bude spreman na tako nešto – kaže jedan od komšija.

Kako nezvanično saznajemo Grujić je radio kao nastavnik u srednjoj Politehničkoj školi u Zemunu. Međutim u školi nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj.

On je sada u bekstvu i policija i dalje traga za njim.

(Dnevne.rs /Izvor:  Marija Antonijević, Blic)