“NA PUTU NIJE BILO NIKOGA SEM NJIH DVE”: Mlada medicinska sestra poginula u saobraćajnoj nesreći, a sada je pod istragom njena NAJBOLJA DRUGARICA (FOTO)

poginula

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Tužilaštvo u Smederevu pokrenuće istragu povodom saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Nena Radisavljević (28) iz Despotovca, kada je automobil kojim je upravljala njena najbolja drugarica Željka Timotijević (26) sleteo s puta.

Kobna nesreća dogodila se 19. jula na autoputu kod Kolara u Smederevu, kada je Nena krenula sa Željkom za Beograd iz pravca Niša, jer je imala neke poslove na Banovom brdu.

Prema rečima Neninog oca Saše, trebalo je sve da završe pre 17 sati i da se njegova ćerka vrati u Despotovac na posao, da zameni kolegu u lokalnom Domu zdravlja, gde je radila u hitnoj službi.

– Bila je mlada i puna planova. Šta se dogodilo, ne znam. Nenina drugarica Željka, koja je upravljala svojim “suzuki sviftom”, izgubila je kontrolu nad automobilom i sletela sa autoputa kod Kolara – priča Nenin otac.

Automobil je, prema informacijama koje je dobio Saša, udario bočno o drvo pored puta. Nena je na licu mesta ostala mrtva, dok je Željka prošla tek sa lakšim povredama.

Šta je uzrok nesreće, pokazaće veštačenje automobila, koje je urađeno nakon obavljenog uviđaja na licu mesta.

TEŠKA NESREĆA U KANJONU MORAČE: Poginuo Srbin u stravičnom sudaru auta i dva šlepera (INFO)

– Željka je rekla da niko nije bio ni ispred ni iza njih na autoputu. Naime, ona je po svemu sudeći delom automobila kod zadnjeg levog točka zakačila ogradu u preticajnoj traci, smotala naglo desno pa levo, nakon čega je automobil sleteo – dodaje Nenin otac.

Zbog čega je njihova ćerka izgubila život, Radisavljevići će saznati tek kada tužilac u Smederevu pokrene istragu povodom ovog događaja.

– Pretpostavljam da je Nenina drugarica dala izjavu policiji. Mi kao roditelji nismo davali izjave, jer nismo bili očevici. Za sada čekamo da postupak bude pokrenut od strane tužioca iz Smedereva, jer se nesreća dogodila na njihovoj teritoriji.

Očekujemo poziv ovih dana, jer nam je rečeno da je veštačenje automobila završeno – dodaje Saša. Nakon kobnog dana porodica Radisavljević zavijena je u crno.

– Izgubio sam dete. Pre mesec dana imao sam zdravu i pravu ćerku. Sahrani je prisustvovalo preko 1.000 ljudi. Nenu su svi poznavali i voleli u rodnom selu Sladaja i celom Despotovcu, celo selo došlo je na njen ispraćaj. Velika tragedija dogodila se našoj porodici – dodaje Saša.

Sahrani nije prisustvovala Željka Timotijević, jer je zbog povreda bila zadržana u bolnici. Ipak, kada se oporavila potražila je Radisavljeviće.

Radila kao medicinska sestra

Nena Radisavljević završila je Srednju medicinsku školu u Nišu na smeru babica. Kako pričaju njeni najbliži, u međuvremenu dala je razliku ispita za opšti smer medicine srednje škole u Novom Sadu, ali nije dočekala državni ispit koji je zakazan za početak septembra.

Vredna devojka radila je četiri godine u Domu zdravlja u Despotovcu, gde je radila na svim radnim mestima kao medicinska sestra, a najviše je bila angažovana u Hitnoj službi.

(Dnevne.rs /Izvor: Miroslava Brkic, Blic)