MAJKA SARE VIDAK: Moje dete je klonulo, ne jede ništa, a dobilo je veoma opasnu cimerku

Spuž

Foto: Fejsbuk

Sara Vidak (20), državljanka Srbije i Kanade, koja je prošle sedmice uhapšena u Kotoru zbog sumnje da je napala sudiju za prekršaje Jelenu Stanišić (39) oseća se veoma loše, ništa ne jede, vreme ubija čitanjem, a sada je dobila i cimerku koja je napala sopsveno dete.

– Sara je, kada je danas posetio moj muž u prvom momentu delovala veoma klonulo. Ipak se tokom razgovora oraspoložila. Ispičala je da su 22 sata u ćeliji, da ona vreme “ubija” čitanjem, i da je u ćeliji smeštena sa dve cimerke – rekla je za “Blic” Olivera Vidak – Kovačević, Sarina majka.

Ipak kako njena majka priča, Sara je uznemirena jer je u njenoj sobi sada i nova cimerka koja je osuđena jer je napala sopstveno dete.

– Imala je dve cimerke, Crnogorku i Ukrajinku i sa njima se dobro slaže. Međutim, doveli su im u sobu neku ženu koja je valjda izbola svog sina i koja im non-stop priča o tom događaju i neke druge opterećujuće stvari – prepričala je Olivera Vidak – Kovačević i dodala da se Sara požalila na hranu i da takoreći u pritvoru uopšte ne jede.

RAMUŠ HARADINAJ PONOVO PRETI: Nema pomeranja granica, ako srpski tenkovi krenu… (INFO)

Olivera je podsetila da je Saru juče, u ponedeljak, posetila srpski konzul u Podgorici, od koje je njena ćerka zatražila da joj omogući da razgovara sa psihologom ili psihijatrom. Konzul joj je i to omogućila, pa je telefonski razgovor sa psihijatrom uticao povoljno na nju i na njenu psihičku stabilnost.

Sarina majka se u Beograd vratila po devojčinu medicinsku dokumentaciju kako bi i to dostavili sudu u Kotoru koji bi narednih dana trebalo da odluči o njihovom predlogu za jemstvo.

Sara slabo jede i oseća se veoma klonulo Foto: privatna arhiva

Naime, porodica i branioci su predložili da plate 10.000 evra kaucije i da Sara sudu dostavi sva svoja dokumenta – srpski pasoš i ličnu kartu kao i putnu ispravu Kanade, da bi se crnogorsko pravosuđe “osiguralo” da ona neće pobeći.

Olivera očekuje da u četvrtak krene nazad u Crnu Goru.

Sara, njena majka i dečko Stevan Prpa u Kotor su došli u ponedeljak, da bi se na ona na moru oporavila, jer je pre mesec dana bila u bolnici, ali nisu ni slutili da će im se odmor pretvoriti u pakao. Tog dana Prpa je na parkingu imao saobraćajni incident, a kako nije mogao da se dogovori sa drugim vozačem, koji nije pristao na evropski nalog, policija mu je dala poziv za sud za prekršaje i izrečena mu je kazna od 90 evra.

Kaznila ga je, a da ga nije saslušala, ispričala je ranije Olivera.

SPASIO SINA OD BRUTALNOG PREBIJANJA, DOBIO KRIVIČNU PRIJAVU: Otac pucao u vazduh da rastera napadače

– Prišla sam da bih pitala kako da ulože prigovor, ali je sudija izašla i počela da viče. Čak je u jednom momentu rekla “marš, napolje” i odmahivala prstom ka vratima. Tada je moja ćerka prišla vratima gde je Stanišić stajala i pitala: “Gospođo, samo želimo da pitamo koja je procedura”.

Ona joj je na to odbrusila da napusti prostoriju i krenula da zatvara vrata, pa je uhvatila Saru za ruku. U tom momentu Sara, reagujući po inerciji, okrenula svoju ruku, ne njenu, da bi se oslobodila stiska. Sara joj je tada rekla: “Odakle vam pravo da me držite za ruku”. Tek tada je Stanišić počela je da urla i pravi scenu kako je Sara nju povredila – rekla je Olivera odmah posle hapšenja svoje ćerke.

Foto: Fejsbuk

Posetiće je i konzul Kanade

Saru, koja ima i državljanstvo Kanade, u četvrtak bi trebalo da poseti i konzul ove severno države pod čijom ingerencijom je ovo područje. Postoji mogućnost da se konzul u petak sastane i sa Sarinim braniocima.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Blic.rs)