MAFIJA UBISTVOM ADVOKATA POSLALA PORUKU: Niko ne sme da sarađuje s Lukom Bojovićem!

ubistvo

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Istražitelji pretpostavljaju da je motiv brutalne likvidacije poznatog krivičara zastupanje porodice Bojović i dugogodišnja saradnja s njom.

Policija, u saradnji s BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal, traga za ubicom koji je u petak brutalno likvidirao poznatog beogradskog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića (57), a istraga se vodi u više pravaca, koji bi trebalo da dovedu do naručioca, ali i izvršioca zločina.

Ubica, koji je imao kačket na glavi, u njega je ispalio sedam metaka iz automatskog oružja, a potom se vratio i “overio” ga sa još tri hica u glavu.

HAŠIM TAČI: “Ne postoji sila koja nas može naterati da diskutujemo o podeli Kosova”

Izvor blizak istrazi otkriva za Kurir da određena saznanja do kojih se došlo u prvim danima istrage vode ka tome da Ognjanovića nije ubio nezadovoljan klijent ili neko s kim je imao lični sukob, već da je njegovom likvidacijom neko pokušao da pošalje poruku jednom od njegovih klijenata – Luki Bojoviću.

– Dragoslav Ognjanović je godinama zastupao porodicu Bojović i kao branilac i kao zastupnik oštećenih. Takoreći, bio je njihov porodični advokat, a s godinama je postao i njihov porodični prijatelj, neko kome su verovali i kad im je trebao neko da ih brani pred zakonom, ali i onda kad je trebalo da zastupa porodicu nakon što je ubijen Lukin brat, Nikola Bojović – kaže izvor Kurira i dodaje da su oni tokom godina izgradili i blizak odnos.

On navodi da poznanstvo porodice Bojović s poznatim advokatom datira još iz vremena kad je Ognjanović postao prijatelj s pokojnim direktorom Beogradskog zoo-vrta Vukom Bojovićem.

– Čak i kad je u februaru 2012. Luka uhapšen u Španiji, Ognjanović je bio u timu advokata i redovno ga je obilazio u zatvoru. U sklopu istrage, ne može da se zanemari činjenica da su u proteklom periodu likvidirani ljudi koji se smatraju bliskim Bojoviću – dodaje naš sagovornik.

Foto: Tanjug

Sve je, podsetimo, počelo ubistvom Lukinog rođenog brata Nikole, koji nije bio umešan u kriminalne poslove. Posle njega ubijani su Lukini saradnici, a među poslednjima na meti napadača našao se kum i porodični prijatelj Dragoslav Miloradović, koji nije bio deo podzemlja. Miloradović je, podsetimo, ubijen 28. maja ispred svoje auto-perionice na Karaburmi.

Isti potpis

– Ubistva Miloradovića i Ognjanovića, ali i Radeta Rakonjca 2014. nose isti potpis. Svi su ubijeni iz automatskog oružja, napadači su ostavili malo tragova i znali su navike žrtava. Interesantno je i da su svedoci ostali u životu, jer je Miloradović u momentu ubistva bio sa suprugom, dok je pored advokata bio sin Petar, koji je lakše ranjen u ruku – pojašnjava sagovornik Kurira.

SKRIVAO SE TRI MESECA: Robijaš iz okoline Velike Plane na vikend odsustvu iz zatvora, OBLJUBIO MALOLETNICU!

Prema njegovom rečima, sumnja se da je motiv u oba slučaja bliskost, odnosno kontakt s Bojovićem.

– Sve ukazuje na to da naručilac ubistva šalje istu poruku – da niko ne sme da radi za Bojovića – zaključuje sagovornik Kurira.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Danijela Jovanović)