ISPOVEST UPLAKANOG OCA: “Znam da je Mirjana volela izlaske, a da sam ja taj koji je tu da stvori i finansira”

tragedija

Foto: Fejsbuk

“Moja Mirjana je bila devojka koja je volela da izlazi. Prošle godine je završila u bolnici zbog droge. Imala je agresivni napad”.

Ovako za “Blic” započinje svoju priču Sreten Milić (64), samohrani otac Mirjane Milić (21), devojke čije je beživotno telo pronađeno u četvrtak u iznajmljenom stanu na Dorćolu.

Mirjana je bila devojka kojoj je na rukama preminuo Jovan Paunović (17) zbog prekomerne doze ekstazija, a njenu smrt prijavio je mladić  koji je prethodno veče proveo sa njom. Prema prvim rezultatima obdukcije, devojci je stalo srce. Kako saznajemo, naložen je toksikološki nalaz kako bi se utvrdio da li je Mirjanin zastoj srca prouzrokovala neka opojna droga.

PROŠLO JE GODINU DANA OD MONSTRUOZNOG ZLOČINA U RAKOVICI: Reči starijeg sina ubijene Maje kidaju dušu

Prema rečima njenog oca, Mirjana nije imala srčanih problema, te mu je čudno kako je njeno srce moglo da stane.

– Ona je kao dete imala astmu zbog čega se povremeno inhalirala. Nikakve aritmije niti druge tegobe nije imala. Bila je vedra i nasmejana devojka koja je volela život – u suzama priča njen otac.

Kako kaže, kobnog dana sedeo je sa prijateljima kada je Mirjana izašla iz kuće. Kao po običaju, kako kaže, nije mu rekla ni gde ni sa kim. Njeno društvo nije znao.

– Bila je lepotica duge crne kose, a danas je više nema, jedino što ja želim da znam je istina. Kako je umrla tako mlada? Ne znam da li je imala dečka, niti da je taj dečko koji je bio sa njom kada je umrla njen dečko. Ne znam gde se kretala, niti gde je izlazila. Ono što znam jeste da je volela izlaske, a da sam ja taj koji je tu da stvori i finansira – kaže uplakani otac.

Kako priča, Mirjana je završila Politehničku srednju školu u Beogradu. Nije studirala niti je negde radila.

PRELIMINARNI REZULTATI OBDUKCIJE: Mirjani (21) je iznenada pozlilo, počela je da povraća i da se gubi

– Posle srednje škole počela je da izlazi sve češće da bi prošle godine imala jedan agresivni napad zbog kojeg je završila u bolnici. Tada je utvrđeno da je to izazvala droga. Koja vrsta droge je u pitanju, ne znam, čim je droga, to je loše. Mnogo je izlazila, pa kao roditelj ne znaš ni da li da je pustiš ili ne – kaže njen otac.

Da li u šali ili ozbiljno, tek Mirjana je i sama govorila da je sklona konzumiranju narkotika. Dan pošto joj je na rukama umirao Jovan Paunović (17), koji je uzeo čak pet puta veću dozu ekstazija na jednom beogradskom splavu, Mirjana je komentarišući to na društvenim mrežama kazala da je odnedavno počela da konzumira istu opojnu drogu kao Jovan, te i da je to veče uzela čak 15 tableta ekstazija.

tragedija

Foto: Fejsbuk

– Ja odskora uživam u ekserima i u svemu, ako sam ja pojela 15, a on 11. Nebitno, meni ovako fizički ništa nije bilo, nisam ni treskavicu imala. Ali mi je zato u glavi crtani film bio bukvalno, njemu se sve ono nije dešavalo samo zbog droge…. – napisala je Mirjana na Fejsbuku.

Mirjana M. (21) preminula je samo jedan dan pre rođendana Jovana Paunovića, kojem je pružala prvu pomoć kada je izbačen sa splava zbog toga što mu je pozlilo od droge. Naime, preminuli dečak u petak je trebalo da napuni 18 godina.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs/Jovana Aleksić, Bojana Bogosav)