ISPOVEST MAJKE KOJOJ JE SINA POKOSIO BAHATI VOZAČ SA PROBNOM DOZVOLOM: Svi smo strahovali od njega, samo sedam dana ranije ZAKUCAO SE U NAS! (INFO)

zrtva

Foto: privatna athiva

Lazar T. (20), mladić koji je svojim “mercedesom” za koji je imao probnu dozvolu, pokosio Stefana Mitića (25) iz Malošišta, svega nedelju dana pre ove užasne nesreće umalo je kolima udario i Mitićeve roditelje!

Mitić je poginuo u noći između subote i nedelje na putu Doljevac – Niš kada je na njega i njegove prijatelje naleteo “mercedes” kojim je upravljao Lazar T. iz tog mesta, koji je inače poznat po bahatoj vožnji. Kako kažu Mitićevi prijatelji, nesrećnog mladića automobil je od siline udarca odbacio čak 50 metara dalje.

U nesreći, koja se dogodila na ulazu u Malošište, povređen je i Mitićev drug Stefan Stamenković (21).

Mladići su se kretali pešice pored puta, uz desnu ivicu kolovoza, kada ih je s leđa pokosio “mercedes”, koji se kretao u istom smeru kao i oni.

Mitić je podlegao povredama na licu mesta, dok je Stamenković prebačen u Klinički centar u Nišu, gde su lekari utvrdili da mu je nagnječeno rame, pa je pušten iz bolnice.

Meštani kažu da je vozač Lazar T. nedavno položio vozački ispit i da je imao probnu dozvolu, ali da je poznat bio po bahatoj vožnji. Majka nastradalog mladića kaže da ih je sedam dana ranije umalo zgazio kolima.

Foto: privatna-arhiva

– Pre nedelju dana moj suprug i ja bili smo kod kumova, slavili su detetu prvi rođendan. Išli smo pešice, a on je umalo naleteo kolima na nas i zaustavio se u neposrednoj blizini.

Žene koje su gledale sa strane počele su da vrište. Zaleteo se na nas direktno, priljubili smo se uz ogradu. On je ukočio, samo ubacio u rikverc i otišao.

ŠVEĐANIN OSVETIO SRBE: Posle OVOGA Džaka i Šaćiri su POLUDELI! (FOTO)

Bolje da je nas ubio tada nego ovo što se desilo posle nedelju dana – priča majka poginulog mladića.

Poginuo na putu do kuće

Užasna nesreća u kojoj je Mitić poginuo dogodila se kada je mladić sa drugom i drugaricom krenuo pešice iz grada kući.

– Bili smo u kafiću i onda smo pošli drug i ja da ispratimo Stefana Mitića, da se ne bi sam vraćao, jer mi živimo blizu. Išli smo u koloni. Stefan je bio prvi, pa Stefan Stamenković, pa ja.

Ovaj se automobilom baš zaleteo i išao skroz desno. Ja sam se okrenula i videla da ide auto i samo sam pokušala da povučem Stefana i kažem: “Pazi auto”! Rekli su da je išao 60 kilometara na čas, ali je išao sigurno brže. Počeo je da koči tek kada ga je udario – kaže Julija.

APSOLUTNI POBEDNICI MUNDIJALA: Japanci očistili tribinu, a fudbaleri ostavili SVLAČIONICU NETAKNUTU (FOTO)

Kako kaže mladić povređen u udesu, scena je bila jeziva i automobil je Stefana odbacio čak 50 metara dalje. – Išli smo pored puta sa desne strane. Stefana je auto udario, mene je samo zakačio.

stamenkovic

Foto: privatna-arhiva

Ja sam odleteo sa desne strane, on je odleteo 50 metara ispred nas. Posle, kada sam došao do njega… – nije imao snage više da nastavi priču povređeni mladić.

Brat nastradalog mladića, Nikola Mitić, slučajno je prolazio putem kada je video udes, ne znajući da je nastradao njegov rođeni brat.

– Vraćali smo se iz Kragujevca, stao sam, nisam ni imao pojma šta se desilo. Video sam brata Stefana Stamenkovića i odmah znao da se nešto desilo ili njemu ili mom bratu.

Tek kada sam izašao iz vozila saznao sam za nesreću. Šteta bi bila bilo ko da je nastradao. Mrava jednog nije zgazio. Nikad se ni sa kim nije posvađao. Neprijatelja nije imao – kaže Nikola.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: Blic)