HRVATSKI HULIGANI UHAPŠENI KOD NIŠA: Policija zaustavila 400 navijača Hajduka iz Splita, oduzela im sekire, drogu i štangle!

Torcida

Foto montaža: Dnevne.rs/Telegraf.rs

Pripadnici navijačke grupe Torcida iz Splita, koji su demolirali pumpu kod Vrčina u četvrtak na putu ka Bugarskoj, uhapšeni su tokom povrataka kroz našu zemlju nakon pobede njihovog Hajduka nad Slavijom iz Sofije.

U organizovanoj akciji srpske policije, huligani iz Splita su pohapšeni udruženim snagama policije iz Niša i Beograda.

Kako saznajemo, policija ih je čekala na naplatnoj rampi Nais kod Niša, gde je zaustavila više od 400 hrvatskih navijača. Svi su sem trojice prosleđeni u Beograd, dok su trojica zadržana u policiji u Nišu. Kod jednog od njih je pronađena droga, dok su druga dvojica imala hladno oružje.

ISPOVEST RADNICE SA PUMPE U VRČINU: Ušlo je 200 Torcidaša, pokrali su sve, bili smo skamenjeni (FOTO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaustavili na auto-putu više od 400 hrvatskih navijača, i da je detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

– U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije.

– Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana – objasnio je ministar Stefanović.

IZVUKLI PEVAČA IZ AUTA I PRETUKLI RUKAMA I NOGAMA: Darko Lazić ispričao detalje NAPADA

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i naše državljane i naše goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

Torcida

Foto: printscreen

– Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano – poručio je Stefanović.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)