EVO KO JE CRNOGORAC KOJI JE LIKVIDIRAO “CRVENU BERETKU” Otkriveno šta se dešavalo kobne večeri u Bijelom Polju (FOTO)

UBICA

Foto: Dan.co.me

Državljanin Srbije Željko Pavlov (47) je ubijen, a njegov sunarodnik Ljubomir Lazić (48) je teže ranjen u vatrenom obračunu koji se u noći između ponedeljka i utorka, oko jedan sat iza ponoći, dogodio u bjelopoljskom naselju Sutivan.

Sumnja se da je u njih pucao Bjelopoljac Elvis Ćatović (30), koji je i sam ranjen u vatrenom obračunu koji se desio ispred njegove kuće. Ćatović je juče uhapšen.

Motiv pucnjave još uvek nije utvrđen sa sigurnošću. Sumnja se da su državljani Srbije nameravali da ubiju Bjelopoljca zbog ranijih neraščišćenih poslova, a da je on potegao pištolj i ubio Pavlova i ranio Lazovića.

Prema riječima Hasana Lukača, portparola bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva, vodi se istraga i zasad je slobode lišen samo Elvis Ćatović. “O ostalim detaljima javnost će biti blagovremeno informisana”, kazao je Lukač.

Uviđaj na licu mesta obavila je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Nada Bugarin. Kako prenose crnogorski mediji, Ćatović je rekao da je pucao u dvojicu srpskih državljana, za koje se veruje da su ilegalno ušli u Crnu Goru.

– Takođe se sumnja da su njih dvojica pokušala da ubiju Crnogorca, koji je tada uzvratio vatru – prenose mediji.

Miiirno! Umro je poslednji general JNA: Nikad se nije oporavio nakon pogibije svojih vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu (INFO)

Uhapšeni Ćatović je na saslušanju izjavio i da ne poznaje dvojicu muškaraca. – Rekao je i da ne zna zbog čega su ga napali i ranili – izjavili su izvori iz istrage.

Tokom istrage treba da se utvrdi i ko je u koga pucao i ko je Ćatovića pogodio u ruku. Pronađeno je i oružje koje je korišćeno u okršaju.

Teško povređeni Lazić je nakon prijema u Urgentni blok bjelopoljske Opšte bolnice transportovan u Klinički centar u Podgorici. Kako saznaju mediji, smešten je na odeljenje centralne intenzivne njege i njegovo stanje je stabilno. Inače, Lazić je zadobio prostrelnu ranu u predelu grudi.

Za Elvisa Ćatovića u Bijelom Polju nije poznato da se bavio nekim nezakonitim poslovima. Juče se moglo čuti nekoliko nezvaničnih verzija o povodu za vatreni obračun u Sutivanu. Prema jednoj, trojica mladića iz Srbije došli su do Ćatovićeve kuće kako bi od njega naplatili neki raniji dug.

Pretpostavlja se da su ilegalno prešli granicu putničkim autom “golf 5” beogradskih registarskih tablica. Ćatović je izašao iz kuće, a kad su ga trojica mladića napali, upotrebio je vatreno oružje. Tom prilikom je ubio Pavlova i ranio Lazića, dok se mladić koji je bio s njima izgubio u nepoznatom pravcu.

Prema saznanjima “Dana”, Ćatović je inspektorima rekao da je bio napadnut i da je morao da se brani. U saopštenju Uprave policije Crne Gore navedeno je da službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica u ovom slučaju.

Na licu mesta je izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti veštačeni u Forenzičkom centru. U neposrednoj blizini tela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj “vzor“, kal. 7,65 mm sa prigušivačem. Slijede dalje policijsko-tužilačke mere radnje u ovom predmetu, navodi se u saopštenju policije.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: dan.co.me Foto: dan.co.me)