DVOSTRUKA TRAGEDIJA: Prijatelji poginuli od strujnog udara (INFO)

majstor

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Dragiša Mitrović (66) i Selimir Radosavljević (64) stradali u selu Srednjevu kod Velikog Gradišta. Usmrtio ih neispravni kabl u mehaničarskoj radionici dok su popravljali automobil

U SELU Srednjevu kod Velikog Gradišta u nedelju ujutru su od strujnog udara poginuli najbolji drugovi Dragiša Mitrović (66) i Selimir Radosavljević (64).

Dvostruka tragedije dogodila se u radionici pokojnog Mitrovića, u kojoj su on i Radosavljević popravljali automobil. U jednom trenutku, zbog neispravnog električnog kabla, na koji je bila priključena sijalica, Dragišu je prodrmala struja, a onda i Selimira, kad je pokušao da spase druga.

– Svi u selu šokirani smo zbog ove tragedije. Dragiša i Selimir nastradali su u nedelju ujutru, a mi smo za to saznali tek uveče, kad je jedan komšija došao do njegove radionice. Bilo mu je sumnjivo što mu se ovaj ceo dan ne javlja na telefon, pa je otišao da ga potraži – rekao nam je Oliver Vujčić, kojeg smo zatekli u centru sela.

NEĆETE VEROVATI: Umesto u kovčegu, sin sahranio oca u novom BMW-u! (FOTO)

On kaže da je ekipa Hitne pomoći brzo došla u selo, ali su lekari mogli samo da konstatuju dvostruku smrt.

Meštanin Srednjeva Jezdimir Veljković kaže da su Dragiša i Selimir bili dobri i vredni ljudi, pa sad celo selo žali za njima.

– Njih dvojica bili su najbolji drugovi, godinama su se družili. Ni jedan ni drugi nisu se ženili, pa nemaju porodice. Dragiša jedino ima brata po majci u Beogradu – kaže Veljković.

Dragiša je ranije radio kao varilac u firmi “Pera Metalac”, a Selimir se bavio poljoprivredom.

Meštani kažu da su često zajedno popravljali automobile, a sad su zajedno i nastradali.

SAHRANE

ZAMENIK višeg javnog tužioca u Požarevcu nije naložio obdukciju tela nastradalih, jer je utvrđeno da je reč o zadesnoj smrti. Selimir je sahranjen u ponedeljak, a rodbina i prijatelji u utorak će ispratiti Dragišu na mesnom groblju u Srednjevu.

(Dnevne.rs /Izvor: D. NOVKOVIĆ, novosti)