DANIMA VREBAO DEVOJČICU: Manijak iz Borče pokušao da je otme, pa pretio da će se “vratiti da završi posao”

pubovi

Foto ilustracija: Telegraf

“Svi smo uplašeni, ovde ima mnogo dece, a otmičar je pretio da će njegova ekipa doći da dovrši započeti posao” ovako za “Blic” pričaju komšije devojčice (12) iz Borče, koju je sinoć pokušao da otme P.LJ. (40).

Sve se dogodilo sinoć oko 20 časova u Ulici Lepovinskoj ispred jedne prodavnice, kada je muškarac presreo devojčicu i nudio joj da odu da jedu i prošetaju se. Pošto ga je ona odbila, pokušao je protiv njene volje da je uvuče u svoj automobil.

Prema rečima komšija, muškarca, ta koga znaju da živi u drugom delu Borče su tokom poslednja nekoliko dana viđali kako se šeta po kraju.

POKUŠAJ OTMICE U BORČI: Muškarac ugurao devojčicu u auto, počela filmska potera,a onda je nasrnuo na policajce (INFO)

– Mi smo videli gužvu i policiju i izašli smo da vidimo o čemu se radi. Tu smo saznali da je taj čovek, koji je pokušao da otme devojčicu, nju ustvari pratio i da je nekoliko puta išao uz ulicu i niz ulicu za njom dok se ona igrala. Na kraju je sreo i rekao joj da će da je povede u restoran brze hrane da jede i da ona treba da uđe u auto sa njim ali pod uslovom da ništa ne kaže majci. Inače, devojčica je veoma kulturna i fina i brine se o mlađoj braći dok joj roditelji uglavnom po ceo dan rade i zarađuju kako bi mogli da ih iškoluju i pruže im sve što je potrebno. Tako da je on verovatno planski napao baš nju jer je verovao da joj roditelji nisu tu – kažu komšije.

Novi Pazar

Foto ilustracija: TANJUG/ EDIB TAHIROVIC

Prema rečima komšija majka je sumnjala da se nešto dešava pa je krenula za devojčicom ka prodavnici gde se otmičar i nalazio.

– Pošto je majka pratila jer je sumnjala da se nešto dešava videla je čoveka kako prilazi njenoj ćerki i pokušava nasilno da je ugura u automobil. Majka je odmah pozvala policiju, ujak devojčice je ubrzo stigao i spasio je. Policija je ubrzo stigla i uhapsila nasilnika koji je bio besan, udarao je policajce, pretio je majci devojčice.

-Govorio joj je da on nije završio ono što je hteo i da ima svoju ekipu ljudi koji će doći. On, u stvari živi dve stanice niže, na putu ka Ovči – ističu komšije.

Oni dodaju da je devojčica bila preplašena i da će ovu traumu ositi sa sobom verovatno uvek. Majka devojčice je takođe bila u šoku, pošto je ovo mirno mesto nisu očekivali da će neko da pokuša da uradi ovako nešto.

OBRT U ISTRAZI UBISTVA LUKE RADULOVIĆA: Likvidacija naručena iz Nemačke i Švedske?!

– Svi smo mnogo uplašeni, ovde ima puno male dece, a njegove namere su svima nama jasne. I ova devojčica kao i sva druga deca iz ulice ovuda se često igraju, tu je u blizini i crkva a imaju i ljuljaške i klackalice. Ovakve stvari se nikada ranije nisu dešavale, ovo je prvi put ali je svima opomena da pripazimo na svoju decu – kažu komšije.

zločin

Foto ilustracija: Tanjug

Muškarac je uhapšen i određeno mu je zadržavanje u trajanju do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilatšvu – saopštili su jutros u MUP-u.

(Dnevne.rs/Izvor: Marija Antonijević, Blic.rs)