ŽENE MASOVNO POČELE KORISTITI ‘VUKODLAK DIJETU’: Skida 3 kg za 24 sata, uspeva svakome! (UPUTSTVO)

torta

Foto: pixabay /dnevne.rs

Ovo je još jedna od onih dijeta kojih se treba pridržavati samo u kratkom periodu.

Ova dijeta je poznata i kao “Vukodlak dijeta” i bazira se na ideji da Mesec utiče na vodu u našem organizmu na isti način kao što utiče na plimu i oseku u okeanima, pa tako može da pomogne prilikom mršavljenja.

Neki nutricionisti kažu da pomoću ove dijete možete da izgubite i do tri kilograma za 24 sata.Iako postoji bezbroj varijacija Lunarne dijete, sve se baziraju na pročišćavanju organizma pomoću tečnosti nekoliko dana mesečno ili u vreme punog ili mladog Meseca.

[adsenseyu4]

Fanovi ove dete tvrde da Mesec ima isti gravitacioni uticaj na vodu u telu kao i na vodu u okeanima.

Oni kažu da je ovaj uticaj veći tokom punog i mladog Meseca, zbog čega se iz tela u to vreme izbacuju toksini, što omogućava lakše gubljenje kilograma.

covek

Foto ilustracija: pixabay /dnevne.rs

Savetuje se da se tim danima piju samo voda i sokovi.

“Kritično je da započnete dijetu istog dana kada mesečeva faza počne.

Ako nova faza počinje usred dana, možete da jedete štagod želite sve do tog minuta, a onda počinje režim koji traje 24 sata”, navode stručnjaci sa portala Moon Connection.

Mesec utiče na vodu u vašem telu i trebao bi pomoći u detoksikaciji i mršavljenu. Što više tečnosti tada pijete, Mesec će jače uticati na vas i izbaciti suvišnu vodu iz organizm.

[adsenseyu1]

Tako će biti izbačeni i toksini koji se nagomilavaju u telu zbog nezdrave hrane, lošeg varenja i stresa, a detoksikacija će ojačati vaš imuni sistem.

Pored toga, za ta 24 sata može da se izgubi i do tri kilograma zbog količine vode koju ćete izbaciti.

Međutim, stručnjaci su podeljeni u pogledu ove dijete pa kažu ako Mesec zaista ima uticaj na smanjenje količine vode u organizmu, taj efekat je samo privremen, jer ćete smršati samo ako izgubite višak telesne masti.

Svaka dijeta koja ograničava kalorije rezultiraće gubitkom težine, a ovo je još jedna od dijeta kojih se treba pridržavati samo u kratkom periodu.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: haber.ba)

[adsenseyu2]