Zelena pera mladog luka nikako nemojte bacati! Evo zašto… (RECEPTI)

povrce
Mladi luk je jedna od namirnica čije prisustvo na trpezi označava definitivan dolazak proleća. Zbog toga je rado viđen u mnogim domovima, ali često se dešava da ukućani vole samo beli deo, pa zeleni kraj luka neopravdano završi u kanti.
 Nakon što pročitate sva lekovita svojstva ove namirnice, garantujemo vam da ćete je celu jesti u slast. Naime, zeleni deo luka ima protivupalna svojstva, pomaže vam kod prehlade i snižava krvni pritisak. Pored toga, deluje i protiv gljivica, stresa i umora.

Leči upalu grla

Upala grla proći će kao rukom odnesena ukoliko sebi pripremite mešavinu luka, narendanog đumbira i soli – sve sastojke stavite u platnenu krpu i zagrejte, nakon toga umotajte u još jednu krpu i stavite na grlo – za par sati bićete kao novi.

Zaboravite na oticanje nogu

Kuvajte mladi luk nekoliko minuta, a zatim ga sameljite u blenderu sve dok ne dobijete pastu kojom ćete namazati otečene delove nogu.

Lek za sinuse

Zgnječite luk i njegovim sokom natopite vatu, koju ćete zatim staviti na predeo oko sinusa, i dosadno šmrcanje postaće davna prošlost.

[adsenseyu4][adsenseyu4]