ZABRANJENO: Koje su to vrste hrane od kojih bi trebalo bežati u kasnim, noćnim satima

masna
Umesto da se prihvatite onoga na što prvo naletite u frižideru, pogledajte prvo koje su to vrste hrane koje bi trebalo izbegavati u kasnim, noćnim satima.
Masna hrana
Od masne i teške hrane ne samo da ćete se osećati usporeno sledećeg jutra već ćete i opteretiti želudac koji celu noć neće uspeti da svari svu tu hranu. Pre nego što pođete na spavanje, držite se podalje od brze hrane, orašastih plodova, sladoleda i svih jela koja sadrže sir.
Namirnice bogate ugljenim hidratima i šećerom
Nešto slatko pre spavanja je možda upravo ono što će vas usrećiti, ali ako pojedete komad čokoladne torte ili neki drugi kolač, visok nivo šećera u krvi vam može poremetiti san. Izbegavajte kolače, kekse i druge dezerte kao i namirnice bogate ugljenim hidratima (beli hleb), a umesto njih možete pojesti jabuku.

 [adsenseyu5]

Crveno meso i drugi proteini
Kao i masna hrana, crveno meso će vam teško pasti na želudac te ćete celu noć imati problem da ga svarite (crveno meso je najgora varijanta, ali ništa bolje nisu ni svinjetina ni piletina). Ne morate da se sasvim odreknete proteina, ali ipak je pametnije da uzmete malo ćuretine ili čašu jogurta.
Začinjena hrana
Začini mogu biti prirodan lek za niz oboljenja, ali kada vam se nešto jede kasnu noću, i ne pomišljajte da prilazite začinjenoj hrani. Ona vam može uznemiriti stomak, a hemikalije koje se nalaze u začinima mogu “probuditi” i ostala čula, što vam neće pomoći da zaspite.
Velike porcije
Imajte na umu da kasni obroci ne smeju, količinski, biti veliki kao neki od glavnih obroka. Preporučuje se da ne unosite više od 200 kalorija, a na taj način ćete slatko spavati i nećete poremetiti prehrambene navike.

(Minimagazin)
[adsenseyu1]