UPOZORENJE: Bazeni prepuni POLNIH BOLESTI i drugih OPASNIH BAKTERIJA! Naježićete se kada vidite šta je sve u vodi (INFO)

kupaci

Zbog nesnosnih vrućina na bazenima širom Srbije porastao je broj kupača, a zajedno s njima i broj onih koji su “pokupili” kožne, gljivične i ginekološke infekcije i bakterije

Zbog nesnosnih vrućina na bazenima širom Srbije porastao je broj kupača, a zajedno s njima i broj onih koji su “pokupili” kožne, gljivične i ginekološke infekcije i bakterije, upozoravaju lekari!

Svetlana Ražnatović, ginekolog u “Narodnom frontu“, kaže za “Kurir” da se posebno treba čuvati bakterijskih infekcija koje izaziva hlamidija, mikoplazma i ureaplazma, kao i virusnih herpesa.

– Iako se ove infekcije uglavnom prenose seksualnim putem, mogu se dobiti i preko peškira, u kontaktu mikroba sa sluznicom vagine – objašnjava ona.

[adsenseyu5]

Ona damama savetuje redovno menjanje kupaćih kostima i da ne sede na mokrom peškiru, kao i da nakon svakog ulaska u vodu obavezno promene tampon, jer se mogu pojaviti gljivice svake vrste!

KAKO DA SE SAČUVATE NA BAZENU:

* Istuširajte se pre i posle kupanja u bazenu

* Nosite kapu i naočare za plivanje

* Redovno presvlačite kupaći kostim

* Ne sedite na mokrim stvarima ili peškiru

* Redovno mažite kremu nakon svakog boravka u vodi

* Ne zadržavajte se u vodi predugo

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)