UKAZUJU NA SLAB IMUNITET: Ako imate neke od ovih znakova, RAZBOLEĆETE SE SIGURNO!

imunitet
Ako se svakog jutra budite sa zapušenim nosom ili stalno žudite za slatkišima znatno ste podložniji prehladi i gripu, pokazuju istraživanja.

Stručnjaci navode šest znakova koji ukazuju da je imunitet oslabljen, i da bi trebalo da ga ojačate, prenose Novosti.

Želja za slatkišima

Ako pojedete čokoladu od 100 grama značajno smanjujete sposobnost belih krvnih zrnaca da u narednih pet sati unište bakterije.

Manjak vode u organizmu

Telu treba mnogo tečnosti da bi ispralo toksine. Ako je vaš urin svetložute boje, bez boje i mirisa onda unosite dovoljno tečnosti.

[adsenseyu4]

Višak kilograma

Suvišni kilogrami štetni su za srce, mozak i ostale organe, a višak kilograma značajno slabi imunološki sistem. Prekomerna telesna težina uzrokuje hormonalnu neravnotežu i upalu koja smanjuje sposobnost imuniteta da se obrani od infekcija.

Suv nos

Curenje nosa je obrambeni mehanizam tela kojim pobeđuje grip i prehladu. Sekret u nosu zaustavlja viruse i sprečava njihov ulazak u telo. Ako su nosni kanali suvi, bakterije i virusi će lakše ući u disajni sistem.

Hronični stres

Stres je jedan od najvećih neprijatelja imunološkog sistema. Previsok nivo stresa u telu neće samo povećati rizik od nastanka gripa i prehlade već će pogoršati i simptome. Osobe koje su pod hroničnim stresom, često osećaju najteže simptome i treba im čak dvostruko duže da se oporave.

Česte prehlade

Ovo je znak koji upućuje da imunitet ne radi kako treba. Odrasla osoba će tokom sezone biti prehlađena do tri puta, što u proseku traje tri do četiri dana. Ako ste češće prehlađeni, to znači da nemate razvijen nikakav otpor.

[adsenseyu1]