SMANJITE RIZIK: Ovo je hrana koja čisti pluća i sprečava rak! (INFO)

katran
Ukoliko već ne možete da se odreknete cigareta, iako znate za sve rizike, barem smanjite šansu od obolevanja od raka. Srećom, postoje brojni načini kako pluća možete da očistite od katrana i smanjite rizik od pojave infekcija

Evo kako da se makar malo oslobodite nakupljenih toksina i smanjite šansu da obolite od kancera, ali i da budete manje podložni sezonskim infekcijama kao što su prehlada i grip.

Kukuruz šećerac

Kukuruz šećerac je namirnica koja sadrži beta-kriptoksantin za koji se veruje da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. S druge strane, imajte na umu da je većina kukuruza šećeraca na policama u prodavnicama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste poreklo u potpunosti sigurni.

(Foto: WiseGeek.com)

Selen

Selen je jako moćan antioksidans, a brazilski oraščići su najbolji izvor selena u hrani, a dobro je jesti i u žitarice.

[adsenseyu1]

Crni i beli luk

Luk je takođe dobar čistač pluća. I beli i crveni luk sadrže stvari koje imaju antikancerogeno delovanje. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcije i rak pluća. Zanimljivo je i da kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih ćelija.

Foto: Profimedia

Đumbir

Đumbir kao prirodni lek i namirnica koja će vam pomoći u odbrani od zloćudnih oboljenja. Ovo je još jedno snažno sredstvo za “izbacivanje” toksina iz pluća. Možete piti čaj od korena đumbira čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.

[adsenseyu1]

Pomorandže

Narandže takođe sadrže i kriptoksantin koji preventivno deluje protiv raka pluća.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kopriva

Kopriva je biljka prepuna gvožđa, a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Borove iglice

Čaj od borovih iglica se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

(Dnevne.rs/ KakoLiječiti)