Sedam namirnica koje se nikako NE čuvaju u frižideru

friz

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Fižider je apsolutno neverovatan izum koji pomaže čuvanju hrane. Međutim, ne mogu sve namirnice da se čuvaju u frižideru. Neke od njih ne podnose niske temperature.

Evo liste potrepština koje morate da držite dalje od frižidera:

 

1. Hleb

AKo stavite hleb u frižider, on će se još brže osušiti, plus će pokupiti sve mirise iz frižidera. Ako je hleb veliki i nije vam potreban u tolikoj količini, odsecite jedno parče a ostatak zamrznite.

2. Beli luk

Beli luk uopšte ne može da podnese hladnoću. Apsolutno nema potrebe da ga držite u frižideru. Na sobnoj temperaturi može da izdrži i po nekoliko meseci. Preduslov je da ima dobru ventilaciju, tj. da nije ostavljen u plastičnoj kesi.

3. Zimnica

Veruje se da se svi umaci i začini moraju čuvati direktno u frižideru. Međutim, namirnice poput sirćeta, šećera i soli su odlični konzervansi. Sos poput ajvara, kečapa i td. mogu da stoje u ostavi bez problema. Što duže stoje u ostavi, biće sve ukusniji.

NEVEROVATNE TVRDNJE I DOKAZI: Nestorovićeva tajna lečenja medicinom Nikole Tesle

4. Krompir

Frižider može da pokvari ukus krompiru, jer skrob pretvara u šećer. Krompir je najbolje čuvati u ostavi, u papirnoj kesi.

5. Paradajz

Fižider će uništiti ukus paradajzu. Najbolje je da ovo voće čuvate u kuhinji na pultu, ali nikako na direktnoj svetlosti.

6. Luk

Crveni luk može samo brzo da strune u frižideru. Luk se najbolje čuva u mrežastim vrećama koje će mu obezbediti ventilaciju.

TEST TRAJE SEKUND: Pokazuje da li je maska koju nosite efikasna, evo kako da proverite (INFO)

7. Kafa

Frižider može samo da pokvari ukus kafe, osim toga, ona ima tako jak miris da će sve namirnice u frižideru mirisati na kafu.

 

(Dnevne.rs/Stil.kurir.rs)