SAVET NUTRICIONISTE: Ako želite da SMRŠATE, samo IZBACITE OVE 2 STVARI iz ishrane!

devojka

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Put do top forme je sasvim jednostavan

Vrlo je jednostavno, ako želite da se oslobodite suvišnih kilograma sve što treba da uradite jeste da smanjite unos ugljenih hidrata i šećera.

Ovu dijetu je osmislio američki nutricionista i fitnes instruktor Horhe Kruz koji smatra da glavni uzrok gojaznosti ne leži u količini unetih kalorija, već u količini “pogrešnih” kalorija koje svakodnevno unosimo.

Koje su to “pogrešne” kalorije?

roblem nastaje kada unosimo hranu koja se pretvara u šećere, a to su ugljeni hidrati. Dakle, sve se svodi na lučenje insulina i njegovu ulogu u procesu mršavljenja. Što više šećera unosimo u organizam, to se povećava lučenje insulina, hormona koji sprečava pretvaranje masnih naslaga u energiju. A samim tim se i kilogrami nagomilavaju.

PROČITAJTE JOŠ

Nosite istu masku danima? Srpska doktorka otkriva posledice

Ukoliko iz ishrane izbacite ugljene hidrate i šećer, moguće je da izgubite i do 8 kilograma za 2 nedelje, tvrdi on. On predlaže da se uvede izbalansiran ishrana, a to znači da u toku jednog dana imamo 3 glavna obroka i 2 užine. Na ovaj način će se metabolizam ubrzati.

U ovoj dijeti praktično nema strogih ograničenja porcija i nema osećaja gladi.

To pravilo važi za sve namirnice, osim za one koje imaju “pogrešne” kalorije, odnosno obiluju ugljenim hidratima i šećerima. Dozvoljen unos ovih “pogrešnih” namirnica je do 100 gr dnevno.

PROČITAJTE JOŠ

NAUČNICI U STRAHU: Sudarila se dva soja korone, nastala visoko mutirana hibridna verzija

Izbacite namirnice koje obiluju zasićenim mastima, a počnite više da jedete hranu bogatu vlaknima i proteinima.

 

(Dnevne.rs/Mondo.rs)