SASVIM MALO JE DOVOLJNO: Ona peče ljuske od jaja, kada saznate zašto – i vi ćete početi to da radite! (VIDEO) (RECEPT)

saka

Foto: Printscreen Youtube / TheCrunchyHousewife

Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala

Jaja su veoma hranljiva, to svi znamo! Puna su vitamina, među kojima su A i B12, ali tu su i kalcijum i cink. Prvo što uradimo kada skuvamo jaje je da oljuštimo ljusku i bacimo je. Pogrešno! Čak 90% ljuske čini kalcijum! Tako je, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre…

Kada govorimo o činjenicama, veliki broj naučnika ukazuje na izuzetnu hranljivost ljuske jajeta za naš organizam. Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala.

[adsenseyu4]

Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuvajte ljuske jajeta u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije. Poneki će je, nakon toga, staviti i u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan.

horoskop

Foto: Dnevne.rs/ pixabay

Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah. Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svežinu.

[adsenseyu1]

Kad god pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.

Evo postupka još jednom:

(Dnevne.rs /Izvor: likemag.com)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]