RAJSKA POVRĆKA: Ova biljka leči RAK, na pijaci je možete kupiti za male pare

povrće

Foto: Promo

Cvekla je često zanemarivano korenasto povrće s kojim teško koje može da se meri kada je reč o zdravstvenim benefitima.

Konzumiranje soka od cvekle smanjuje krvni pritisak u toku nekoliko sati.

Sastojci cvekle, poput kiseonikovog oksida, šire žile i pojačavaju protok krvi. Istraživanje je pokazalo da konzumiranje 500 grama soka od ovog povrća u samo nekoliko sati smanji povišeni pritisak.

Istraživanja su pokazala da ako pre vežbanja popijete sok od cvekle prosečni čovek će da vežba16 posto duže – cvekla doslovno pojačava izdržljivost i smanjuje postotak iskorištenosti kiseonika.

OPET SLEDI NAGLI OBRT: Jun iznad proseka, METEOROLOZI OTKRILI ŠTA SLEDI! Do OVOG datuma temperature PAKLENE! (VREMENSKA PROGNOZA)

Cvekla je takođe odličan izvor betaina, nutrijenta koji štiti ćelije, proteine i enzime od spoljašnjeg stresa.

Štiti unutrašnje organe, smanjuje hronične upale (koji uzrokuju rak, vaskularne bolesti i zakazivanje rada srca), simptome vaskularnih bolesti i štiti od mnogih hroničnih bolesti.

Cvekla je bogata fitonutrijentima koji, ne samo da joj daju prepoznatljivu boju, već štite od raka. Svojstva povrća istražuju se i u kontekstu lečenja raka dojke, prostate i pankreasa. Sastojci u cvekli takođe su od krucijalne važnosti za detoksikaciju organizma, tačnije za fazu u kojoj se toksini razgrađuju i vežu uz druge molekule kako bi se izbacili iz tela.

GLEDA U RAČUN ZA STRUJU I NE VERUJE ROĐENIM OČIMA: Plaća TV pretplatu za štalu?! Godinama se bori da dokaže da njegove ovce ne gledaju televiziju

Lišće cvekle, koje većina ljudi baca, takođe je izrazito zdravo, a ima više gvožđa nego spanat. Krcato je cinkom, vlaknima, magnezijumom i drugim važnim nutrijentima.

       

(Dnevne.rs/Izvor: fokuz.ba)

1 Comment on "RAJSKA POVRĆKA: Ova biljka leči RAK, na pijaci je možete kupiti za male pare"

  1. Aloe Vera Gel se upotrebljava kao biostimulans za unutrašnju upotrebu.ANTIKANCEROGENO – svojim opštim dejstvima uklanja uzroke degenerativnih promena, a zahvaljujuci polisaharidima, antrakinonima … doprinosi sprečavanju razvoja i uništenju degenerisanih ćelija;

Leave a comment

Your email address will not be published.


*