PRONAŠAO TORBU SA 50.000 EVRA: Kao NAGRADU od vlasnika dobio je.. (INFO)

novac

Foto: printscreen/youtube/RTS

Obilaskom kafića na Banovom brdu u kojem radi, Jugoslav Čukić započinje svaku noćnu smenu. Kao noćni čuvar dužan je da pretrese svaki kutak lokala i upravo tako pre nedelju dana pronašao je skoro 50.000 evra, zaboravljenih u bašti kafića, slučajno i nadohvat ruke svim prolaznicima.

– Uzmem torbu i kad sam video onoliko novca, zatvorio sam je i uneo unutra da ponovo pogledam da nije droga ili neko oružje.

Svašta se dešava. Pogledam ponovo.Samo novac, znoj me oblio.

[adsenseyu5]

Posle par sati dolazi čovek i pita da li je zaboravio ovde torbu. Ja mu rekao da jeste i izvadim torbu.

On je uzeo, na brzinu prebrojao i kaže: ‘U redu je, hvala i doviđenja – ispričao je Jugoslav Čukić za RTS.

VELIKI NEDELJNI HOROSKOP ZA PODZNAKE OD 8. DO 15. DECEMBRA 2017: Tranzitni Mars u Škorpiji će nam pokazati koliko je život vrtoglav i koliko snage imamo (ASTROLOGIJA)

Umesto nagrade, tek nešto ljubaznije hvala, ovaj pošteni nalazač sa Banovog brda dobio je kada je prošle godine vratio tek nešto manju sumu.

– Bilo je par hiljada švajcarskih franaka, dve karte za Cirih i sva dokumenta. Uzmem ličnu kartu i preko 988 ga nađem – objašnjava Čukić.

Reakcije ljudi su, kaže, podeljene. Ipak, on se nije dvoumio. Ni tada, a ni sada.

– Stvarno nikad u životu nisam pomislio… Ja sam mogao da napunim šleper sa mobilnim telefonima koliko sam ih našao i vratio. Nikada tuđe nisam želeo da uzmem pa makar bio gladan – stiče pošteni pronalazač sa Banovog brda.

Vedrana Rudan brutalno o ‘lepšim polovinama’: Zašto su žene takve glupače?

A pamti i te kako bolja vremena. Taj gospodin snažnih principa po zanimanju je mašinski inženjer. Nakon raspada rakovičkog „Jugostroja“, ostao je bez posla. Zaposlio se kao čuvar i sada je, nada se, na godinu dana do penzije.

Odgaja i sedamnaestogodišnju unuku, koja živi sa njim i za koju, kaže, mora uvek da ima. Ali pošteno, i na pravi način, pa ko nagradi – nagradi.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Blic.rs/izvor:trs.rs)

[adsenseyu2]