PREGLEDAJTE SE SAMI: Saznajte koji su to početni simptomi raka

biznismen
Bele mrlje, tačkice u ustima i na jeziku mogu biti leukoplakija. To je područje na kojem može nastati rak, a može biti uzrokovano čestim iritacijama, neretko usled učestalog pušenja.

Oko 77% oboljenja od raka dijagnostifikuje se ljudima od 55 godine starosti pa nadalje. Ne treba živeti u strahu, posebno zbog toga što sebi možemo pomoći primetimo li eventualan početak bolesti dovoljno rano. Postoji nekoliko načina koji nam u tome mogu pomoći.

Kvržice ili zadebljanja u dojkama, testisima ili limfnim čvorovima
Mnoge vrste raka mogu se osetiti preko kože, posebno oni na dojkama, testisima i limfnim čvorovima. Kvržice ili zadebljanja su znak upozorenja i lako se mogu osetiti samoproverom. Pojedine vrste raka dojke manifestuju se crvenilom ili zadebljanjem kože pre nego kvržicom.

[adsenseyu4]

Promene na koži
Promene na koži nisu indikatori samo raka kože, već mogu biti i pokazatelji neke druge vrste raka ili druge bolesti. Znakovi i simptomi raka kože mogu biti neki od sledećih:

• Zatamnjenja na koži
• Žućkasta koža
• Crvenilo
• Mrlje koje se ljušte
• Ekstremna rast pojedinih dlaka
• Promene na mladežima, bradavicama ili sličnom (boja, veličina, ivice)
• Bol koja ne jenjava

Problemi s grlom i ustima
Uporan i trajan bol grla, prehlade, promuklost, kvržice u grlu, teško gutanje mogu biti indikatori raka grla, ždrela, grkljana ili jednjaka. Kašalj koji rezultuje izbacivanjem i najmanjih tragova krvi znak je za traženje lekarske pomoći (ne mora biti znak raka).

Bele mrlje, tačkice u ustima i na jeziku mogu biti leukoplakija. To je područje na kojem može nastati rak, a može biti uzrokovano čestim iritacijama, neretko usled učestalog pušenja.

Promene sa stolicom, mokrenjem i varenjem
Kontinuirane urinarne teškoće, hronični proliv, abdominalni bol, rektalno ili urinarno krvarenje mogu biti znakovi raka bešike, prostate ili drugih oboljenja.

Tegobe sa varenjem, mučnina, gubitak apetita mogu biti znakovi raka ili neke druge bolesti.

[adsenseyu4]

Bol
Bol je često znak uporne upale i problema s imunitetom. Oba stanja mogu biti predstanje raka ako se ne leče pravilno. Neizdržive i konstantne glavobolje mogu biti znak tumora mozga, kao i učestala bol leđa koja može biti predznak raka creva, rektuma ili jajnika. Ne zanemarujte te probleme.

Hroničan umor
Hroničan umor označava ektreman osećaj nedostatka snage koji ne prolazi, čak ni nakon više sati sna. Kako rak raste, tako se stanje umora pojačava i neretko je znak preopterećenog imunološkog sistema.

Stalna temperatura
Temperatura je često povezana s rakom. Gotovo svaka osoba koja ima rak susrešće se s ponavljajućom temperaturom, pogotovo kada rak preuzme značajan uticaj na imunitet. Manje često temperatura može biti znak leukemije.

Gubitak kilograma 
Većina obolelih od raka osetiće nagli gubitak kilograma. Neobjašnjiv gubitak 10 kilograma ili više može biti prvi znak raka. Taj je simptom povezan najčešće s rakom pluća ili organa za varenje.

Potražiti profesionalnu pomoć ili početi sa primenom alternativnih preventivnih rešenja svakako je preporučljivo primetite li koji od ovih simptoma, istražio je američki naturalnews

(Dnevno.rs)

1 Comment on "PREGLEDAJTE SE SAMI: Saznajte koji su to početni simptomi raka"

  1. Nemojte biti hipohondar ! Vodite računa šta vam organizam kaže!Ako vam se jede slanina – jedite je ! Potrebna vam je masnoća da se u njoj rastvaraju hormoni koji se jedino tako prenose do organa kojima regulišu rad.Kada je mašina”uštimovana” (naš organizam zna kako i šta treba da raditi kad se bolest pojavi ) onda i imunološki sistem besprekorno uništava sve što mu smeta! Bele tačkice u ustima su obična KANDIDA (Candida albicans) koja se PREVIŠE namnožila i može se običnom SODOM BIKARBONOM uništiti za dva dana! Kandida se razmnožava u previše slatkoj sredini (smanjite unos šećera,slatkiša,ugljenih hidrata) i videćete rezultate odmah.Pročitajte više o sodi bikarboni ,prastarom leku naših predaka .Ako se namnoži više od potrebne količine stvara kolonije belih ćelija koje organizam “začauri” drugim ćelijama (tumorskim) i na taj način izoluje kandidu da se dalje ne množi.To radi u svakom slučaju bez obzira gde se ona pojavi.To NE radi samo kada je imuni sistem čoveka “u kvaru” ondosno kada je prezauzet stvaranjem velikog broja odbrambenih ćelija i ne postiže da sve uništi.Pored kandide on uništava i sve druge štetne materije koje unosimo u organizam (nikotin,pesticide,alkohol…) .Zato ,ne prepipavajte svoje organe ,ne pravite traume svom nervnom sistemu sumnjama,već jedite voće,povrće,(prirodne vitamine),meso,ribu…sve što vam organizam traži ali u UMERENOJ KOLIČINI ! To je i suština postova koje sprovode vernici -umerenost u svemu – a ne 40 dana bez masti (samo na vodi),bez mesa i jaja (belančevina bez kojih organizam ne može da napravi bela odbrambena krvna zrnca).Budite optimista i srećan čovek. Svakoga jutra se okrenite Suncu i uzmite neophodnu energiju za stvaranje vitamina D koji reguliše veliki deo procesa u organizmu.Sunce je izvor čovekovog zdravlja i života!

Comments are closed.