PRAVILNO ODRŽAVANJE HIGIJENE U KUPATILU TOKOM EPIDEMIJE: Ovo su 3 stvari na koje posebno morate da pazite (INFO)

struja

Foto:Dnevne.rs/ Pixabay

Ono što stručnjaci sve vreme vreme naglašavaju je važnost higijene – lične, respiratorne i higijene ruku, a među nabitnijim stavkama je i redovno čišćenje i dezinfikovanje domaćinstva.

Dok na čistoću stvari s kojima dolazimo u kontakt van našeg doma, kao što su površine u prodavnicama ili javnom prevozu, ne možemo da utičemo, unutar doma postoje koraci koje možemo da preduzmemo kako bismo dodatno zaštitili svoju porodicu od ovog virusa.

Jedna od prostorija koja treba da bude u centru pažnje u ovom slučaju je kupatilo.

Između ostalog, radi se o prostoriji u kojoj je jako veliki broj površina s kojima smo u čestom kontaktu zbog čega ih je potrebno redovno čistiti.

NAGLO MU POZLILO: PRVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONA VIRUSA U HRVATSKOJ?!

U nastavku pročitajte tri stvari na koje treba posebno paziti u kupatilu:

1. Redovno čistite sve površine uključujući wc šolju, tuš kabinu/kadu i lavabo

Sve dostupne površine u kupatilu treba čistiti deterdžentom i nakon toga dezinfikovati.

Prilikom čišćenja koristite zaštitne rukavice, a nakon čišćenja sav otpad koji je nastao što pre odložite u kantu za smeće.

Foto: Dnevne.rs /pixabay

2. Četkice za zube držite razdvojenim

Vodite računa da vam četkice ne stoje previše blizu jedne drugima, ako u domaćinstvu živi više osoba, jer je ovo predmet koji na sebi neretko nosi najviše bakterija i virusa.

SAMOIZOLACIJA: Srpska voditeljka u KARANTINU zbog KORONA VIRUSA

3. Redovito perite peškire i ne delite ih s osobom koja je bolesna

   

O važnosti pranja ruku slušamo već danina, a bitan dio tog procesa je njihovo sušenje. Kada je to moguće ruke je poželjno sušiti pomoću papirnih ubrusa za jednokratnu upotrebu. Ako pak koristite klasične peškire, bitno je da ih redovno perete na visokim temperaturama i menjate kada postanu vlažni.

(Dnevne.rs, zadovoljna,hr)