POTIČE IZ ANTIČKIH VREMENA: Drevni narodni RECEPT za koji se kaže da leči sve BOLESTI (UPUTSTVO)

voce
U starim travarskim knjigama smo pronašli drevni narodni recept za koji se kaže da leči sve bolesti, a potiče još iz antičkih vremena.

Zbog ovakve konstatacije učinio nam se zanimljivim, a daljim pretragama i i straživanjem našli smo da se pravio i koristio kako našim krajevima tako i u Španiji, Engleskoj i Francuskoj. Zbog toga smo odlučili da vam ga svakako preporučimo.

Recept je u stvari baziran na bobicama borovnica i smreke utopljenim u vino i rakiju, odnosno radi se o vrsti vina od borovnica. Lek se primenjuje pre svega kod problema sa lošom crkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave, zaboravnošću i pamćenjem. Osim toga trebate ga obavezno probati koristiti ukoliko imate probleme sa slabim srcem i krvnim sudovima. Za ovu namenu sličan napitak od borovnica spominje se i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696 godine.

[adsenseyu1]

Ovde se ni izbliza ne završava lista svih koristi ovog narodnog leka. Ovo vino trebali bi ste probati kao rešenje za probleme kod svih akutnih i hroničnih oboljenja želuca i creva, te protiv probavnih smetnji i upala debelog creva. Vino uspešno reguliše probavni floru, te uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Sok pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunog sistema.

Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja čoveka uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lekom protiv svake bolesti.

Za pravljenje ovog leka su vam potrebni:

  • 1/2 kilograma svežih borovnica (kao zamenu možete upotrebiti smrznute bobice)
  • 1/2 kilograma bobica smreke poznate i pod sledećim imenima: borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja
  • 1 litar dobrog crnog vina (po mogućnosti domaćeg)
  • pola litre jake domaće rakije
  • 3 kašike meda
  • 3 kašike šećera

Uputstvo za pripremu i upotrebu

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenu teglu. Naspite vino preko bobica. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smesu dodajte pola litra rakije, med i šećer. Sve dobro promešajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smesa odstoji 7 dana. Nakon toga je spremna za upotrebu.

Lek se koristi tako što uzmete 4 supene kašike ovoga vina ujutro i uveče. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati pre gutanja. Vino se koristi 3 dana ujutro i uveče nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite celokupnu dozu. Po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovo vino sve dok tegobe ne prestanu.

[adsenseyu1]

(ZdravljeBezDoktora /balkanspress.com)

1 Comment on "POTIČE IZ ANTIČKIH VREMENA: Drevni narodni RECEPT za koji se kaže da leči sve BOLESTI (UPUTSTVO)"

  1. Sastav je malo komplikovan i nejasan..

Comments are closed.