POSLE NJEGA NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Ovaj VIDEO oduzeće vam samo 8 minuta, a OTVORIĆE vam oči

pas

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Spenser Četkart je napravio katki dokumentarni film pod nazivom „laži koje živimo“. U njemu on preispituje slobodu ljudi, školstvo, novac, kapitalizam, zaštitu prirode, klimatske promene i naš uticaj na njih.

PROMENIĆE VAM POGLED NA SVET: Otac sinu dao jedan jedini savet!

– U ovom trenutku možete da budete bilo gde, da se bavite se bilo čim. Umesto toga sedite sami za računarom. Šta nas to sprečava da radimo šta želimo, da budemo gde želimo da budemo? Svakog dana se budimo u istoj sobi i pratimo isti put, da bismo živeli isto kao i prethodnog dana.

[adsenseyu1]

Nekada je svaki dan bio nova avantura, a onda se sve promenilo. Pre se činilo da vreme ne postoji – danas se čini da ga nema dovoljno. Znači li ovaj način života da smo odrasli, da smo slobodni? Jesmo li zaista slobodni? – počinje on priču u u svom kratkom filmu (koji u sebi sadrži i prevod na srpski).

(Dnevne.rs /index.hr)
[adsenseyu1]

6 Comments on "POSLE NJEGA NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Ovaj VIDEO oduzeće vam samo 8 minuta, a OTVORIĆE vam oči"

 1. Željka Javor Ex Akik | 28. March 2015. at 16:15 |

  Sve ovo je potpuna istina. Odavno osećam gađenje prema ovakvom načinu života na planeti. Jedni ne znaju šta će od bogatstva, drugi umiru od gladi. A tek ratovi, najniža moguća ljudska potreba – ubijanje, osvajanje, pohlepa. Kako to promeniti kada su vladajući lobiji toliko jaki?

 2. Odavno sam shvatila poruku koju salje ovaj video i radim na promeni svojih navika i potreba. Osecaj srece je zaista intezivniji. Sveko moze da ucini taj mali korak i velika promena bi usledila na planeti . Napravite svoj korak … 🙂

 3. Duško Sekulić | 30. March 2015. at 18:15 |

  Idite na selo (planinu) otvorite prozore neka nam u kuće zasvijetli mjesečina, neka nam se pluća napune kiseonikom i neka začujemo tu tišinu koju prekida huk sove ili zov vjeverice. Poslušajmo potok koji tako prolazi pored nas, pustimo zmije, žabe, leptire neka žive, neka idu i neka se razmnožavaju. Pojedimo srijemuš, neki mali zaboravljeni krompir, napravimo salatu od bilja koje se prostire oko nas i radujmo se svakom narednom trenutku…

 4. Brkic Rade | 11. August 2015. at 20:43 |

  Mnogo nas ima koi znamo da sve ovo je istina.Ali kako zaustaviti sve to?Kad ljudi koi nas vode su slijepi pohlepi i para im znaci sve. Nesta se mora menjati, ako zelimo sacuvati prirodu biljni zivotinjski i ljudski rod.Predlozio bih da svi isto misljenici,osnuju organizaciju koja ce se jedinstveno boriti za ocuvanje zdrave prirode i zdravu buducnost generacijama koje dolaze.

 5. U Srbiji postoje na hiljade kvadratnih kilometara zemlje koja je čista, plodna, bogata, zdrava i što je najvažnije toliko jeftina da i svaki, ama baš svaki stanovnik grada može da priušti. Svako od nas može da ode u čisto, zdravo i da ga korporacije ne dotiču. Šta čekamo? Ili možda ni u planini nije baš sve savršeno?

  • Ne prdi gladan…
   Gde si ti video zemlju tako jeftinu? I a sve i da jeste, ajde evo i neka kupim nesto zemlje, od cega bih ziveo? Poljoprivreda je u banani opet zbog bogatih kompanija i korporacija jer spustaju cenu svega moguceg i osim ako nemas bas puno zemlje i aparature sa kojom mozes da obradjujes to sve ne isplati se ni raditi. Tako da ovo sto si rekao nema smisla. Ok, odem ja na selo, budem celo leto tamo, pomazem u poslovima ali kad dodje do toga da je kraj godisnjeg i da nemam vise para, vracam se svakodnevnom poslu.

Comments are closed.