PODIŽE KRVNI PRITISAK I STVARA DEPRESIJU: Ovaj napitak mnogi često piju, a jedan je od okidača ozbiljnih fizičkih i psihičkih oboljenja

limenka

Foto ilustracija: Dnevne.rs/Pixabay

Napitak koji mnogi uzimaju kao prvu pomoć protiv umora može ozbiljno da ugrozi zdravlje organizma.

Mnogi smatraju da je ovaj napitak bezazlen, ali istraživanja pokazuju da je jedan od okidača ozbiljnih fizičkih i psihičkih oboljenja.

Energetska pića sadrže velike količine šećera, 4 puta više kofeina od kafe, vitamine, minerale i stimulanse koji nisu hranljivi. Velika količina kofeina i šećera može ozbiljno da podigne krvni pritisak i ugrozi zdravlje srca.

Šta uraditi kad vas UJEDE PAS LUTALICA i kako da dobijete novac za povredu koju ste pretrpeli?

Istraživanja potvrđuju da ova pića dovode do gojaznosti, nesanice, bolova u stomaku, iritacije crijeva i ozbiljno oštećenje bubrega. Ako se piju u velikim količinama ugrožavaju psihičko stanje, pa se javlja agresivnost, velika osetljivost na stres i anksioznost.

Britanska agencija za regulisanje standarda hrane propisuje kao dozvoljenu dnevnu dozu kofeina manje od 400 mg, a samo malo energetsko piće od 250 ml ima 80 mg.

NE IGNORIŠITE OVE SIMPTOME: Prvi znaci RAKA PLUĆA!

Istraživači ističu da postoji dovoljan broj dokaza da energetska pića negativno utiču na zdravlje, a posebnu pažnju treba da obrate roditelji jer su ovi napici lako dostupni deci.

           

(Dnevne.rs/Espreso.rs/izvor: Lepa i srećna)

 

Be the first to comment on "PODIŽE KRVNI PRITISAK I STVARA DEPRESIJU: Ovaj napitak mnogi često piju, a jedan je od okidača ozbiljnih fizičkih i psihičkih oboljenja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*