“OVA BILJKA ME JE SPASILA OD TUMORA”: Otkrio neverovatno iskustvo i sada svima deli RECEPT (INFO)

crna bozga-zova

IlustracijaL: Dnevne

Ovo je priča o jednom čoveku iz Bugarske koja govori o borbi s opakom bolešću,  a njegova priča mnogim ljudima je dala nadu, a evo i zašto!

“U 2002. godini lekari su otkrili benigni tumor u mom mozgu. Odmah sam primljen u bolnicu BLD – Sofija na operaciju.

Tumor je bio veličine 5,5 cm, ali je operacija bila uspešna. Operirali su me najbolji neurohirurzi u Bugarskoj.

Nakon dve godine tumor se ponovno vratio i narastao do gotovo iste veličine.

PROČITAJTE JOŠ  DR KON SE HITNO OGLASIO NAKON KRIZNOG ŠTABA: Zatražili smo od vlasti uvođenje oštrih mera, od nas više ne zavisi (FOTO)

Morao sam na novu operaciju, ovoga puta lasersku, ali nakon operacije leva ruka i noga su mi postale paralizovane.

Lekari su ispitivali moj tumor za koji se ispostavilo da je atipičan.

Onda sam otišao na onkologiju, nakon čega je usledila radioterapija, ali ni to nije pomoglo.

Tumor je opet izrastao i nova operacija je bila zakazana. Nakon operacije otišao sam na rehabilitaciju i tamo, na moju sreću, upoznao čoveka koji je promenio moj život.

Taj čovek je bolovao od raka bubrega. Njegova operacija je prošla neuspešno, a doktori su rekli da mu je ostalo još samo 3-4 meseca života.

Onda je upoznao jednu ženu koja mu je ispričala o biljci koja može da izleči ovu opaku bolest i kako napraviti lek od nje.

Biljka se zove crna bazga (zova).

Napomena Atme:

Postoji tridesetak vrsta unutar porodice bazgi. Najznačajnije su crna i crvena bazga. Kod nas se najčešće koristi crna bazga – Sambucus nigra.

U mnogim evropskim zemljama bobe bazge (Sambucus nigra) su vrlo cenjeno šumsko voće. Od zrelih boba priređuju se sirupi, kompoti i pekmezi, pripremaju se voćni sokovi, rakija, vino i ocat, prave se pite, pudinzi, umaci i preljevi, bobe se iznose na tržnice ili se čak koriste u prehrambenoj industriji.

PROČITAJTE JOŠ  Preminuo glumac Mirko Babić, Dragojlo iz serije “Selo gori…”

Kod nas se bobe malo koriste, samo ponekad u narodnoj medicini, dok mnogi neupućeni još uvek smatraju da su bobe bazge otrovne. Crna bazga je grm koji raste na otvorenim poljima, oko kuća, u svetlijim šumama i posebno oko rečnih kanala te daje plod koji podseća na borovnice (cvjet se koristi za čaj i sirup).

Plodovi sazrevaju krajem avgusta i tokom septembra i oktobra. Plod bi trebalo dobro da sazri da bi imao lekovita dejstva. Pri branju treba odrezati celi štitac, a ne diratisamo bobe.

Čovek nastavlja: “Kada uberete bobice, operite ih i stavite u staklenke, redajući naizmenično jedan red bobica pa jedan red šećera, dok se staklenka ne napuni do vrha.

Čuvajte teglu na mestu gde ima sunca, tako da može doći do vrenja. Nakon dva dana, teglu treba zatvoriti i staviti u hladnjak.

Možete napraviti 2, 3 ili 4 tegle, ali morate imati najmanje dve da biste imali dovoljno ovog leka do iduće godine.

Uzimajte najmanje 1 kašičicu svakog jutra na prazan želudac, 10 minuta pre obroka.Čovek koji  mi je rekao za ovu biljku me je uverio u njena lekovita svojstva. On je počeo da konzumira ovaj lek u trenutku kada su mu lekari rekli da nema šanse za izlečenje.

PROČITAJTE JOŠ  TUGA: Preminula Vinka Šarenac Perišić od posledica korona virusa

Meseci su prošli, a on je još uvek živ! Rezultati su pokazali da je rak nestao. Onda sam počeo i ja da uzimam, ali sam prvo sačekao 2 meseca kako bih ubrao crnu bazgu, pripremio lek i počeo da ga primjenjujem Četiri godine je prošlo od moje poslednje operacije, a tumor se nije vraćao.

Ispričao sam mnogim ljudima o lekovitoj moći crne bazge i nakon razgovora s jednom doktorkom saznao sam da se je jedna njena pacijentica izlečila od raka dojke koristeći isti lek. Tokom kontrole i njeni rezultati su pokazali da je rak nestao.

Crna bazga je korisna za imunološki sastav i lečenje mnogih bolesti.

Plodovi crne bazge su najbolji kada su potpuno zreli, a ako se u masi nađe poneka zelena i nezrela bobica, najbolje je da se ukloni. Plod treba biti mekan, taman, gotovo crn.

U početku je okus ovog leka pomalo neugodan, dok se ne naviknete. Ja sam u početku imao osećaj da ću da  povraćam prilikom uzimanja ovog leka, ali na kraju sam se navikao na to. Takođe, dok vam se organizam privikava na lek, budite sigurni da u blizini ima toalet, jer 30 minuta nakon konzumiranja izražena je potreba za odlaskom u toalet. 

Usput, zdravim ljudima koji žele da ojačaju svoj imunološki sistem takođe se preporučujem crna bazga. Crna bazga, na primer, pomaže protiv gripa.

Želim svima sreću i zdravlje i najviše od svega želim izlečenje teško bolesnima! “, zaključio je čovek.

 

Dnevne.rs, islamuvremenu.com