Ona je napunila je 17 i još nije dobila: Otišla je kod lekara i saznala NEVEROVATNU ISTINU (FOTO)

osmeh

Foto: Facebook

Rebeka Najt, 25-godišnjakinja iz Severne Irske, ostala je slomljena nakon što je otkrila da je rođena bez vagine i materice, a to je saznala tek kada je napunila 17 godina.

Ona je, kao i mnoge druge devojke, očekivala da će dobiti menstruaciju u tinejdžerskim godinama, ali kada je napunila 17 počela je da se brine.

Posetila je doktore i nakon brojnih testiranja saopštili su joj kako ima redak Majer Rokitanski Kaster Hauser (MRKH) sindrom, zbog kojeg je rođena bez vagine i materice.

– Kao što možete zamisliti, bila sam slomljena i šokirana. Nisam mogla da verujem da se to događa meni – ispričala je ona za “Dejli mejl”.

Kako bi joj taj organ normalno funkcionisao, 2013. godine je imala rekonstrukciju vagine.  Posebno sam bila očajna zbog činjenice da neću moći da rodim dete. Ne postoje reči koje bi opisale taj osećaj. Ali, postoje opcije poput surogat majke ili usvajanja i ovaj sindrom me neće zaustaviti da postanem majka – ističe 25-godišnja Rebeka.

Do šokantnog otkrića Rebeka je došla nakon što je napunila 17 godina, kada je odlučila da poseti ginekologa prvi put i otkrije zašto još nije dobila prvu menstruaciju.  Tada joj je otkriven ovaj redak sindrom koji pogađa jednu od 5.000 žena.

OSTAĆEŠ OVDE 10 SATI! Srpkinju s dvoje dece držali na granici, jer nije dala 150 evra ZBOG ONOG ŠTO SVI RADE U AUTU (FOTO)

Iako njeni jajnici funkcionišu normalno, ona neće moći da rodi dete jer nema matericu, ali će moći da bude biološka majka ako se odluči da dete rodi uz pomoć surogat majke. O svom neobičnom stanju napisala je i knjigu ‘Devojka bez…” kako bi pomogla devojkama koje su rođene sa istim sindromom.

(Dnevne.rs /Izvor: R.N., zena.blic.rs)