NAUČNICI OSTALI U ČUDU, OVAKO NEŠTO JOŠ NISU VIDELI: Na Divčibarama otkriven izvor NAJLEKOVITIJE VODE na planeti! (INFO)

priroda

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Na jednoj od bušotina pronađena je voda visokog kvaliteta i bogata magnezijumom, kakva, po rečima stručnjaka, ne postoji u Srbiji.

TEŠKE REČI NA BRDU KOD KRANJA: „Da imate 30 odsto Albanaca, u Crnoj Gori ni kamen na kamenu ne bi ostao“

Voda je toliko kvalitetna da odmah može da se flašira, a prava blagodet je to što je voda puna magnezijuma, koji utiče na rad srca, krvne sudove, razbijanje kamena u bubregu i na opšte stanje organizma – kaže šef Centra za obnovljive vodne energetske resurse prof. dr Dejan Milenić.

[adsenseyu5]

Beogradski Rudarsko-geološki fakultet je na zahtev Gradske direkcije iz Valjeva uradio istraživanje na Divčibarama, tokom kojeg su otkrivene su dve bušotine, koje mogu da zadovolje trenutne potrebe vode na tom vodećem turističkom centru valjevskog kraja.

OTKRIVENA MISTERIJA: Evo gde je bila studentkinja koju je tražila cela Srbija (INFO)

Mi u na našem tržištu nemamo prirodnih voda koje sadrže ovoliku količinu magnezijuma, kao što je slučaj na Divčibarama. Ph vrednost te vode je slabobazna, što pravi efekat rasterećenosti u želucu.

Trenutno voda na tom izvorištu teče non-stop, nije u sistemu vodovoda i nije hlorisana, tako da svi koji borave na Divčibarama bi trebalo obavezno da je piju – kaže Milenić.

NASLEDIO JE STARU KUĆU OD PREMINULIH ROĐAKA: Kad je počeo da menja nameštaj, našao je nešto što ga je ZAPREPASTILO!

On objašnjava da su stene od kojih je formiran planinski masiv na Divčibarama pune magnezijumskih minerala, pa otuda tako kvalitetna voda u tom kraju.

Vode koje se u njima formiraju su, praktično, u grupi najlekovitijih i najboljih za piće koje čovek može unositi u organizam.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Informer)

[adsenseyu2]