MUČI VAS GRIP? Ovo je način da se otarasite tegoba (INFO)

imunitet
Sezona gripa i prehlada još uvek traje, a mi se teško borimo sa glavoboljama, kašljem i drugim simptomima koji nas muče. Evo kako da to rešite

Donosimo vam nekoliko trikova koji će vam sigurno pomoći da ublažite simptome gripa i prehlade, a ima tu i još nekih dobrih saveta. Svi smo ove zime imali problema sa sinusima, kašljem, glavoboljama i hroničnim umorom. Evo načina da se otarasite ovih tegoba:

NAJEFIKASNIJI NAPITAK NAŠIH PREDAKA: Ovo sredstvo za ČIŠĆENJE ORGANIZMA koristiti SAMO dva puta godišnje

Majoran protiv kašlja

Čaj, limun i med važan su trio u borbi protiv prehlada. Ali, ako vas boli grlo i muči neumoran kašalj, pomoći će vam i ako u ustima progrgljate zagrejanu običnu vodu u koju ste dodali 2-3 kapi esencijalnog ulja majorana – tvrdi slavni američki lekar Fred Peskatore.

[adsenseyu4]

Menta protiv začepljenih sinusa

Imate li problema sa začepljenim sinusima, posebno tokom zimskih meseci, nabavite ovlaživače prostora. Ovi aparati dodaju vlagu u topao i suv grejani prostor, i tako spasavaju vaše disajne puteve. Začepljene sinuse provereno otvaraju gelovi na bazi mente, koje možete namazati na predeo grudi, ili staviti kapljicu tačno ispod nosa.

Foto-ilustracija: Profimedia

Lavanda protiv glavobolje

Osećate li početak glavobolje udisanje lavandinog ulja opustiće napete mišiće u ramenima i ponuditi vam olakšanje od bolova. Novija istraživanja iz američkog časopisa Neurology pokazuju da će pojavu jakih migrena kod osoba koje od njih pate, smanjiti svakodnevno uzimanje 48 grama jedne vrste tratinčice (lat. Petasites hybridus).

[adsenseyu1]

Jogom protiv nesanice

Jedna američka studija pokazala je da svakodnevno izvođenje joge smanjuje nesanicu kod starijih osoba. Ispitanici su izvodili različite vežbe iz joge, u trajanju od šest meseci, tokom kojih su zaspali 10 minuta ranije i svake noći spavali sat vremena duže od osoba istih godina koje se nisu bavile ovom aktivnošću.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ledom protiv upale mišića

Fred Peskatore tvrdi da su u nekim slučajevima najjednostavniji recepti protiv bolova – najbolji. Da bi sprečili jak bol u mišićima nakon oštre vežbe u teretani, američki lekar sugeriše ledene obloge na mišiće. U smanjivanju bola pomoći će i kratko potapanje tela u ledenu kupku.

Savet plus:

Protiv zimske depresije borite se pomoću kurkume. Indijci su sproveli veliko istraživanje koje je pokazalo da ovaj aromatičan azijski začin jarko žute boje zaista podiže raspoloženje kod redovnih konzumenata i da ima vrlo slično dejstvo kao i neki medicinski antidepresivi.

(HercegovinaInfo)