Misterija 56-godišnjeg pacijenta: Pio je 4 litra ledenog čaja na dan, evo što mu se dogodilo (INFO)

limun

Foto: lepotaizdravlje

Lekari su uspešno rešili zdravstvenu misteriju kod jednog 56-godišnjeg pacijenta. Detaljni laboratorijski testovi otkrili su visok nivo kalcijum oksalata u njegovu urinu, koji je sastavni deo bubrežnog kamenca.

Otkriveno je da je muškarac iz Arkansasa, koji je došao u bolnicu zbog mučnine, slabosti organizma, umora i bolova u telu, pio više od četiri litra ledenog čaja na dan, piše Dejli mejl.

Lekare je začudilo kada je muškarac rekao da nije nikada imao kamen u bubregu niti da u njegovoj porodici postoji takva anamneza.

Kroz dalje razgovore pacijent je otkrio da pije više od četiri litra ledenog čaja na dan, što se pokazalo uzrokom njegovih problema s bubrezima. Crni čaj ima visok nivo oksalata, a ako se konzumira u velikim količinama, može da uzrokuje čak i zastoj bubrega.

Pacijent je zbog problema s bubrezima morao odmah na dijalizu. Zbog teškog oštećenja bubrega moraće doživotno da bude na dijalizi.

“To je jedino razumno objašnjenje,” rekao je lekar Umbar Gafar koji je o ovom slučaju napisao članak za “New England Journal of Medicine”.

[adsenseyu1]                       [adsenseyu1]

(Daily mail)