MANJAK VITAMINA: Dva vidljiva simptoma govore da vam je IMUNITET ugrožen

maska

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Da biste bili zdravi i vaš imunitet na viskom nivou, neophodno je da mu obezbedite optimalnu količinu neophodnih hranljivih materija.A kako da znate da li ste u deficitu sa nekim vitaminima i mineralima?

Vitamine i minerale najčešće unosimo kroz ishranu, njihova uloga je da organizmu obezbedi normalno funkcionisanje i dovoljno energije da “izdržimo” ceo dan.

Kada ih nema dovoljno, to može da izazove različite tegobe i zdravstvene probleme koji se izražavaju na nekoliko načina, a ova dva su sigurni pokazatelj da telu ne obezbeđujemo neophodnu dozu hranljivih materija, tačnije vitamina.

Lice je prvo na kojem se vide različiti nedostaci u organizmu, pa tako i manjak vitamina jer tada ten postaje bleđi nego inače. Kada ten bledi to znači da u telu fali vitamina B12 kog ima najviše u mesu (piletini i ćuretini) i ribi.

PROČITAJTE JOŠ Zasadite sami Božićnu pšenicu: Običaj počinje na dan Svete Varvare!

Oštećena kosa

Za lepu kosu nije dovoljna samo spoljašnja nega, već je potrebno i da kroz zdravu ishanu unosite neophodne nutrijente. Upravo kosa može da pokaže kada telu nedostaju vitamina, a simptomi ovog deficita su suva i oštećena vlas.

 

(Dnevners/Mondo.rs)