IZVRSTAN UČINAK: Ako svakodnevno budete radili ove tri vežbe, celulit će jednostavno nestati

mrsavljenje

U taoističkoj medicini rupice i grudvice na koži bedara i zadnjice nazivaju se ’emocijama, koje se ne pretaču’.

Tom problemu može se doskočiti ponajprije emocionalnom inventurom i dijetom, ali i dovođenjem u ravnotežu sve deset za metablizam odgovornih hormona i to izvođenjem vežbi spajanja ‘vatre i vode’ što je najbrži način za pokretanje imfe i učvršćenje kože.

Vežbe su posve jednostavne i imaju izvrstan učinak.

Prva vežba:

Prva vežba zbog aktiviranja snažnih akupresurnih tačaka i žlezda otvara lice i telo te emocije i blokade koje se opuštaju i oslobađaju. Na taj način delujemo na suptilne kanale zbog čije zatvorenosti dolazi do zastoja u obliku celulita. Njih treba aktivirati ako želimo da nam grudvica naslage na bedrima nestanu zauvek.

Stanite uspravno sa stopalima u širini bokova, napnite sve mišiće tela i podignite uglove usana tako da vrhom jezika pritiskate nepce.

[adsenseyu1]

Dva prsta ispod pupka prema kineskoj medicini nalazi se jedna od najvažnijih tačaka na telu: UV 6 – “more energije”. Počnite je masirati u pravcu kazaljke na satu jer ćete tako podstaći cirkulacija vode čiji je zastoj uzrokovao nakupljanje celulita. Istovremeno stimulišete imuni, reproduktivni i mokraćni sistem.

Kada osetite da je masaže dosta i da ste uspostavili protočnost krenite na drugu vežbu.

Druga vežba:

Ispružite ruke ispred sebe, stisnite dlanove u šake u visini čela, spojite laktove, bradu potisnite prema prsnoj kosti i nagnite se malo prema napred, duboko udahnite i počmite širiti ruke potiskujući prsi prema napred. Tako ćete stimulisati timus, malu žlezdu ljubavi i imunog sistema (nalazi se nasurprot timusa između lopatica).

Pri tome prste snažno potiskujte u sredinu dlana kako biste aktivirali tačku koja maksimalno opušta ceo nervni sistem. Šireći ruke glasno izdišite i ispuštajte zvuk ‘haaaaaaa’. To je lekoviti kosmički zvuk srca, temelj samoiscjeliteljskih tehnika kineske medicine koja oslobađa višak toplote i otvara srce.

Pogled usmerite prema vrhu nosa koji je povezan sa srcem i drugim vatrenim organima kakvi su tanko crevo i jezik. Ponovite šest puta.

Treća vežba:

Sledeća vežba je bez konkurencije – najjednostavnija je i najbolja tehnika za oslobađanje celulita, zastoja limfe, mlohave kože i jačanje krvnih sudova.

[adsenseyu1]

Rezultat će biti još bolji ako se prilikom njenog izvođenja namažete i kvalitetnim uljem za učvršćenje kože u koje ćete umešati MSM, (prirodni jestivi sumpor dobijen iz biokukuruza i lana) – odnosno mineral lepote i mladalačke kože koji podstiče nastajanje elastina i kolagena. (Najbolje je ta to bude mešavina kokosovog i bademovog ulja i MSM-a.)

Jednom u 14 dana utrljajte ovu mešavinu u područje bedara i zadnjice uz pomoć dermorolera, igličastog valjka koji podstiče regeneraciju kože. Pronađite tačku koja se nalazi otprilike dlan ispod kolena na spoljnoj strani noge. To je akupunkturna tačka – S 36, koju veliki taoistički majstori zovu ‘zlatno zrno’ ili ‘polje besmrtnosti’.

To je važna tačka preko koje se podstiče dugovečnost, opuštanje i vitalnost. Vežbu izvodite tako da noge postavite u širini kukova i šakama počmite udarati od vrha spoljnog dela bedara prema glažnjevima i nazad preko unutrašnje strane bedara prema gore.

Udarajte dovoljno energično u krug i ponovite 3-6 puta. Ako je tkivo na tom delu jako slabo i mlitavo može se dogoditi da ova vežba ostavi i koju modricu, ali ne brinite, modrice će brzo nestati, a koža će očvrsnuti.

Ove vežbe izvodite svaki dan i posmatrajte kako celulit nestaje.

(slobodnadalmacija.hr)